Iohannis, locul tau nu e la protest!


Georgiana Arsene

 

Nu m-au interesat prea tare pana acum protestele tinerilor frumosi si liberi. Nu conteaza prea tare ce cred eu despre iesirile lor publice.

Astazi am aruncat in spatiul virtual-pe Facebook, adica, vreo doua intrebari. Una era daca astazi vor iesi in strada tinerii frumosi si liberi si o alta daca ar trebui legiferata meseria de protestatar.

Sincer, nu ma asteptam sa primesc decat vreo doua raspunsuri, in doi peri si cam atat. Nu mica mi-a fost mirarea sa observ ca prima intrebare a generat multe  raspunsuri, dovada  ca am atins un subiect sensibil. iohannis

Cat de sensibil era subiectul protestului de astazi nu am avut cum sa imi dau seama decat acum cand am aflat ca insusi presedintele Klaus Iohannis participa. Este posibil sa se intample asa ceva? Desigur, in tara noastra bananiera acest gest este privit ca unul normal si european, occidental.

Ce exrima asta? Faptul ca presedintele nu este strain de ce se intampla in strada si ca Iohannis are legaturi cu cei care vor sa dea jos „guvernul lor” pentru a-si impune guvernul sau? Cine este Iohannis si de ce procedeaza astfel?

Inseamna ca el conduce societatea civila si o parte a serviciilor, asa cum s-a tot vehiculat? Pentru ca miscarea este mult prea ampla pentru a fi una a romanilor nemultumiti, pentru a fi rezultatul indignarii populare, stiut fiind faptul ca bastinasul nu iese din casa decat daca ii pica si lui ceva.

Si nu, nici macar un tanar care astazi urla contra lui Dragnea in strada nu cred sa fi iesit sa deszapezeasca, dovada ca spiritul civic nu ii da afara din casa.

Ce se urmareste? O criza politica.

Urmeaza sa vedem cine si ce va avea de castigat in aceasta situatie. Dar, cu siguranta, noi, cetatenii, nu vom primi decat… indiferenta.

Despre nimic. Despre viaţă.

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: