USR se ia la tranta cu Vladimir Putin.

Georgiana Arsene

Nu credeam ca azi voi rade cu lacrimi. Daca stie cineva povestea lui Octav Pancu Iasi, cu matura care s-a crezut pe rand cal, pian si fetita, numai ca sa scape de munca, apoi cu aspiratorul care, privindu-se in oglinda, a tras concluzia ca este elefant, veti citi intr-o cheie corecta atacul USR-ului la adresa Excelentei Sale, Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, domnul Valeri Kuzmin.

vpCa sa nu va tin mult in suspans, stiind cat de mult pretuiti principiile useriste si pe Plicusor Ban, asta, Nicusor Dan, ca nu stiu de ce nu imi merge tastatura cand e vorba de unele nume, va spun doar ca useristii, acesti imaculati ai patriei, in frunte cu liderul lor care nu mai stie ce a facut cu vreo suta si ceva de mii de euro, au zis ca Rusia nu e un model de democratie. „Consideram ca afirmatiile si comentariile facute de Excelenta Sa Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, in interviul acordat publicatiei Adevărul, sunt neavenite.nd
Condamnam tentativele ambasadorului Federatiei Ruse de a minimaliza si de a denatura semnificatia celor mai mari proteste inregistrate dupa revolutia din 1989, prin care societatea romanească a transmis un mesaj clar guvernului PSD/ALDE, si anume ca romanii nu mai sunt dispusi sa accepte actul de guvernare sub forma furtului generalizat.

Domnia Sa si-a exprimat speranta ca „societatea romaneasca va fi suficient de matura sa iasa din impasul creat de aceasta problema minora de a declara sau nu o amnistie”.

Ambasadorul Federatiei Ruse ne anunta ca in tara sa „au fost doua momente cand presedintele Putin a dezincriminat cateva fapte penale cu caracter minor. Au fost mai mult infractiuni cu caracter economic”.

Rusia de astazi nu este din pacate și nu poate fi considerata, in niciun fel, un model pentru democratie. USR respinge o asemenea atitudine de girare a coruptiei si isi reafirma angajamentul ferm fata de o Romanie europeana, in care statul de drept functioneaza, nimeni nu este mai presus de lege, iar actele de coruptie sunt pedepsite.

Bomboana de pe coliva vine abia la finalul comunicatului, acolo unde useristii, manifestandu-se ca niste cobai MK Ultra reloaded, sustin cu tarie-nu imi dau seama ce fel de tarie, dar asta e problema lor-ca „USR militeaza pentru o Europa unita si puternica in fata agresiunilor regionale ale Federatiei Ruse si ne exprimam solidaritatea cu opozantii si dizidentii supusi unor presiuni deosebite de catre regimul de la Moscova. USR sustine ferm angajamentele asumate de statul roman fata de integritatea teritoriala, suveranitatea si independenta Ucrainei. USR sustine europenizarea Ucrainei prin reforme politice, economice si sociale. De asemenea, sustinem de-oligarhizarea Republicii Moldova prin realizarea reformelor absolut necesare privind independenta justitiei, lupta anti-coruptie, insanatosirea sectorului bancar si investigarea fraudelor. Aceste state, ca si Romania, au nevoie de buna guvernare”.

Cu alte cuvinte, noroc cu USR ca, in felul asta, dizidentii regimului Putin, Ucraina si Republica Moldova au de acum inainte un sprijin serios! E atat de amuzanta declaratia asta, mai ales ca USR-ul e de-o ipocrizie fara margini.

Cum se impaca, insa, declaratiile useriste si atacurile la adresa Ambasadorului rus cu raspunsul transmis de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie despre sesizarea privind o posibila finantare ilegala a USB la alegerile locale, ca exista un dosar in care a fost inceputa urmarirea penala in rem? Nicusor Dan a declarat ca este surprins si ca nu are habar despre ce este vorba.

Nicusor Dan si partidul sau strica tot mai mult relatiile diplomatice ale Romaniei cu Federatia Rusa care, si asa, sunt destul de tensionate din pricina oficialilor de la Bucuresti…

 

One thought on “USR se ia la tranta cu Vladimir Putin.

  1. omul asta este dus cu pluta ..sper ca Rusia nu baga in seama toti retardatii din aceasta tara ..totusi as vrea sa-i transmit pe acesta cale un mesaji lui Plicusor asta ..bai baiete nu mai avem nevoie de inca un partid trena la noua ordine mondiala, cu toata salata ei de masuri ..mergeti si voi la munca ..nu ne putem lasa condusi de toti putarii …faceti ceva pt tara asta ca de aia ati invatat peste hotare,nu sa ingrosati randurile limbincuristilor si al slugilor ..din astia avem destui in politica iar voi n-ati aratat ca ati fi diferiti ….la munca baieti ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *