Dovezi de minare a obiectivelor de infrastructură civilă din Alep

14.03.2017 11:22

Militanții SI au transformat clădiri civile în depozite cu armament și muniție, în laboratoare pentru a produce substanțe explozive și toxice, și de asemenea în sedii ale unităților lor militare. Au fost descoperite obiective de semnificație socială minate – spitale, școli etc. Astfel, în străzile din centrul istoric a orașului Alep se găsesc joncțiuni de tip “ghirlandă”, destinate pentru explozia minelor de teren camuflate drept extinctoare, mine tip trip-wire, camuflate drept jucării de copii, lăsate de militanți SI în cartierele de reședință din orașul vechi. Asemenea dispozitive explozive artizanale sunt activate printr-un senzor de decalaj sau înclinare.

În alte poze sunt muniții artizanale pregătite pentru explozie, ce se află în tunelul săpat de către militanți SI din subsolul unei case cu locuințe, care duce la o șosea auto.

În caz de explozie asta ar fi dus la distrugeri în masă a infrastructurii și la intrerupere de comunicare în raioanele centrale din partea istorică a orașului Alep.

În timpul filmărilor foto și video a lucrărilor de deminare a fost găsit și neutralizat un camion minat după tipul “jihad-mobil”. Remorca camionului era încărcată cu explozibil care egala cu peste 300 de kg în echivalentul de trinitrotoluen. Obiectul era plasat în mijlocul drumului în cartierul foarte dens populat Ackba pentru a aduce cât mai multe pagube. De asemenea dispozitive explozive cu senzori de rupere și cu scheme tip trip-wire au fost detectate în case de locuințe.

În școala din Alepul de Est (raionul al-Zebdiyah) la intrare au fost montate mine artizanale activate prin apăsare, scheme tip trip-wire.

În holul de la parterul clădirii se afla un dispozitiv explozibil manipulabil de la distanță de mare capacitate. Într-una din încăperi au fost găsite muniții artizanale, grenade, brâuri de sinucigași shahizi în cantitate mare.

În clădirea școlii “Assabat” din Alepul de Est (raionul Al-Qilyasa) se afla sediul militanților SI. Acolo au fost descoperite muniții în cantități mari și mijloacele pentru lansarea lor, locuri de păstrare și de asemenea un atelier de producție pentru dispozitive explozive artizanale.

De asemenea s-a efectuat filmarea foto a lucrărilor grupului de ingineri geniști în cimitirul musulman Saht Al-Ahrat din Alepul de Est (raionul Al-Qilyasa). În teritoriul său se aflau în număr semnificativ ascunzători, unde militanții SI îngroapă în morminte arme și muniții. Aceste obiectuve au fost de asemenea minate. În poză – mine de teren artizanale de diferite destinații, găsite într-una dintre ascunzători.

 Видео.mp4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *