Dovezi de minare a obiectivelor de infrastructură civilă din Alep


14.03.2017 11:22

Militanții SI au transformat clădiri civile în depozite cu armament și muniție, în laboratoare pentru a produce substanțe explozive și toxice, și de asemenea în sedii ale unităților lor militare. Au fost descoperite obiective de semnificație socială minate – spitale, școli etc. Astfel, în străzile din centrul istoric a orașului Alep se găsesc joncțiuni de tip “ghirlandă”, destinate pentru explozia minelor de teren camuflate drept extinctoare, mine tip trip-wire, camuflate drept jucării de copii, lăsate de militanți SI în cartierele de reședință din orașul vechi. Asemenea dispozitive explozive artizanale sunt activate printr-un senzor de decalaj sau înclinare.

În alte poze sunt muniții artizanale pregătite pentru explozie, ce se află în tunelul săpat de către militanți SI din subsolul unei case cu locuințe, care duce la o șosea auto.

În caz de explozie asta ar fi dus la distrugeri în masă a infrastructurii și la intrerupere de comunicare în raioanele centrale din partea istorică a orașului Alep.

În timpul filmărilor foto și video a lucrărilor de deminare a fost găsit și neutralizat un camion minat după tipul “jihad-mobil”. Remorca camionului era încărcată cu explozibil care egala cu peste 300 de kg în echivalentul de trinitrotoluen. Obiectul era plasat în mijlocul drumului în cartierul foarte dens populat Ackba pentru a aduce cât mai multe pagube. De asemenea dispozitive explozive cu senzori de rupere și cu scheme tip trip-wire au fost detectate în case de locuințe.

În școala din Alepul de Est (raionul al-Zebdiyah) la intrare au fost montate mine artizanale activate prin apăsare, scheme tip trip-wire.

În holul de la parterul clădirii se afla un dispozitiv explozibil manipulabil de la distanță de mare capacitate. Într-una din încăperi au fost găsite muniții artizanale, grenade, brâuri de sinucigași shahizi în cantitate mare.

În clădirea școlii “Assabat” din Alepul de Est (raionul Al-Qilyasa) se afla sediul militanților SI. Acolo au fost descoperite muniții în cantități mari și mijloacele pentru lansarea lor, locuri de păstrare și de asemenea un atelier de producție pentru dispozitive explozive artizanale.

De asemenea s-a efectuat filmarea foto a lucrărilor grupului de ingineri geniști în cimitirul musulman Saht Al-Ahrat din Alepul de Est (raionul Al-Qilyasa). În teritoriul său se aflau în număr semnificativ ascunzători, unde militanții SI îngroapă în morminte arme și muniții. Aceste obiectuve au fost de asemenea minate. În poză – mine de teren artizanale de diferite destinații, găsite într-una dintre ascunzători.

 Видео.mp4

Uncategorized

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: