Fostul şofer personal al Alinei Mungiu Pippidi, drepturile omului şi penibilul. Un cocktail cu iz sorosist în faţa Ambasadei Rusiei.

Georgiana Arsene

După ce a condus-o pe Alina Mungiu Pippidi pe unde avea aceasta treabă, fostul ei şofer, Mihai Poliţeanu, a început să creadă că el chiar poate conduce. Nu o maşină, ci destine, mai ales după ce a fost şi consilierul Monicăi Macovei.

În loc de introducere

Acum, omul are un ONG, ca orice tânăr cu perspectivă din România, care munceşte pretutindeni şi nicăieri, dar are bani pentru că el apără lumea de corupţi. descărcare

Meseria lui de bază este, mai degrabă, cea de protestatar profesionist, întrecându-l în performanţe chiar şi pe Stegarul Dac. Amănunte despre aceste acţinui tulburătoare gasiţi la o simplă accesare pe Google a numelui său.

Mihai Poliţeanu s-a gândit că este un fel de Alexey Navalny autohton şi, împreună cu reprezentanţi ai „Iniţiativa România” au mers vineri după amiază – că doar aşa fac oamenii care au viaţă personală, vineri spre seară protestează, nu ies în oraş cu prietenii – în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. „Mișcarea civică „Inițiativa România” anunță, prin intermediul rețelelor de socializare, organizarea unei manifestații de solidaritate cu protestatarii anticorupție din Rusia, vineri, între orele 18.00 și 20.00, în fața Ambasadei Rusiei la București” , se arată pe pagina de Facebook a lui Poliţeanu.

Întrebarea mea este dacă tinerii invitaţi sau participanţi la această mascaradă ştiau ceva despre Rusia în general, despre ce înseamnă un protest şi ce presupune el. Dacă, spre exemplu, aveau cunoştinţîă despre faptul că orice protest trebuie să obţină aprobare. Asta aşa, ca teorie…

Poliţeanu acuză Rusia de corupţie, dar susţine demonstranţii care protestează fără autorizaţie. Despre ce vorbim aici?

Gândirea-ultima frontieră

Faptul că oamenii au protestat de dragul protestului este reflectat exemplar de părerea lui Alexandru Cristian Surucel, avocat şi membru al Baroului Bucureşti, membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei România Vie, preşedinte al comitetului de iniţiativă pentru promovarea ca iniţiativă legislativă cetăţenească a Proiectului de Lege Cadru privind Statutul Cetăţenilor Republicii Moldova în România şi activist în cadrul Comunităţii Uniţi Salvăm, precum şi membru al Coaliţiei Stop TTIP – The Transatlantic Trade and Investment Partnership. 

Acesta nu a înţeles bunăvoiţa Excelenţei Sale domnul Valery Kuzmin, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, de a le explica întreaga situaţie. Surucel vede în toată expunerea doar „o discuție care a baleiat de la istorie la geopolitică, de la politică la filosofie juridică, de la analiza presei la cum a declanșat Boris Elțin primul război cecen pentru că era un alcoolic care-si bea mințile și din acest motiv nu s-a gândit să-l invite politicos pe Djokhar Dudaev la o discuție la Kremlin, poate nu mai avea loc niciun război. Cum de fapt „perestroika” a fost „catastroika”, iar societatea libiană patronată de Ghadaffi, deși tribală și susținătoare a terorismului de stânga din anii ’70-’80, era o societate care făcea progrese”, după cum afirmă pe pagina sa de Facebook, acolo unde o româncă pătrunsă de valorile promovate de Surucel ii transmite acestuia că se cam îndoieşte că Ambasadorul a meritat onoarea de a-l avea la ceai.

Surucel preia mesajul pemepist prin care doreşte ca Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti să ceară scuze românilor. Eu îi amintesc doar că macoviştii şi pemepiştii nu sunt în aceeaşi barcă şi că ar fi bine să fie mai ponderat, nu de alta dar nu mai găseşte el un mediu aşa efervescent ca la Poliţeanu nici măcar în tabăra lui Băsescu, acolo unde Comandantul face legea.

Despre cum au înţeles Poliţeanu şi participanţii-puţini la număr, e drept, şi cam palizi-după cum am văzut la Digi 24 puteţi citi aici. E de râsu-plânsu’ cum românii se fac de râs şi cred că Poliţeanu deja pune bazele unui nou protest, mai ales ca s-a declarat deranjat că domnul Kuzmin şi-a exprimat poziţia „repetitiv„. Eu am o altă banuială privind motivul repetiţiei, dar spun doar atât, că „repetiţia este mama învăţării”.

De luni bune, tot apare câte un „înverşunat” la Ambasadă cerând să fie primit, apoi o face pe zmeul pe unde apucă, prin presă, poate pe la vreo publicaţie condusă de un practicat al Falun Gong, reuşind, în felul acesta să ne facă de râs pretuntindeni.

Alexey Navalny, un infractor, idolul oengiştilor români

Pe parcursul întrevederii, Ambasadorul rus i-a informat pe protestatari despre lupta anticorupţie din Rusia, realizată atât prin intermediul autorităţilor, cât şi al societăţii civile, despre arestări şi dosare penale împotriva funcţionarilor publici la nivel de ministru, ministru adjunct din guvernul federal, foşti guvernatori de regiuni din Federaţia Rusă. Nu trebuie să mire pe nimeni faptul că românilor aceste „detalii” le erau total necunoscute, dar ce importanţă au ele când dorinţa de protest e mare?

În filmul „Adevăratul Putin”, prezentat în România în anul 2014, Navalny susţine că „protestul va creşte”. El a dovedit, pe tot parcursul filmului, că duce un război nu cu flagelul corupţiei, ci cu însuşi preşedintele Vladimir Putin.

Pornind de la acest fapt, se pune întrebarea cui serveşte toată acţiunea lui Poliţeanu. Nu pot decât să sper că vom afla.

„Totodată, în Rusia, conform normelor legale este necesară obţinerea unei aprobări din partea autorităţilor locale pentru a organiza acţiuni stradale la o oră stabilită și în locurile convenite, ţinând cont de necesitatea respectării drepturilor altor cetățeni şi a ordinii publice.
Organizatorii „marșurilor anticorupție“ din 25-26 martie conduse de Alexey Navalny, condamnat la începutul lunii februarie 2017 pentru acte de infracțiune, și anume pentru fapte de corupţie în dosarul “Kirovles”, la un termen de 5 ani de detenție cu suspendare (cu o perioadă de probaţiune de un an și jumătate), au violat demonstrativ aceste norme şi în conformitate cu Codul de înfracţiuni administrative au fost reţinuţi de către poliţie şi apoi amendaţi sau supuşi arestului administrativ timp de până la 15 zile.
Ambasadorul a atras atenţia deosebită a interlocutorilor săi față de faptul că Alexey Navaly, folosindu-se de credulitatea și lipsa experienței de viaţă a tinerilor, de fapt i-a înșelat pe mulți participanţi minori de la protestele din 25-26 martie, ispititind-i cu promisiuni mincinoase cum că în cazul reţinerii de către poliţie el “va adjudeca peste 10 mii de euro pentru fiecare” ca recompensă.” se precizează în comunicatul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

De ce în România nu se vorbeşte despre acţiunile ONG-urilor din Ucraina care sancţionează corupţia din statul vecin României?

Un răspuns poate fi găsit în editorialul de sâmbătă, 1 aprilie, din Evenimentul Zilei: „Instrumentarul variat al Federaţiei Ruse a determinat la Chişinău un război informaţional la adresa Ucrainei pornind de la agenda benignă a apărării mediului şi a ecologiei. Pe motivul unui protest împotriva unei hidrocentrale ce urmează să se construiască pe Nistru, în amonte de Republica Moldova, organizaţiile radicale pro-ruse au îmbrăcat haina atacurilor susţinute împotriva Ucrainei direct, în centrul Chişinăului, în faţa Ambasadei Ucrainei la Chişinău”.

În data de 17 iulie 2016, Agerpres publica reportajul intitulat „Ucraina, ţara în care cel mai important obiectiv al cetăţenilor este războiul… împotriva corupţiei”. Reportajul prezintă declaraţia comisarului european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn. care afirmă că, în Ucraina, corupţia afectează în general toate domeniile.

De aceeaşi părere este şi domnul Valery Kuzmin, care le-a vorbit reprezentanţilor societăţii civile despre încălcările permanente ale drepturilor omului din Ucraina-inclusiv încercările de reprimare a libertăţii presei, uciderea jurnaliştilor în plină zi pe străzile din Kiev, precum și încercările formațiunilor politice naționaliste și ale veteranilor din „batalioane de voluntari” de a bloca, iar uneori şi de a lua cu asalt intituţiile de stat, sucursalele băncilor, „nemaivorbind despre lipsa totală de respect față de drepturile omului ale localnicilor din Donbas, care au fost declaraţi cu toţii drept terorişti şi supuşi bombardamentelor de zi cu zi şi blocadei economice.
Ambasadorul a menționat că acțiunile poliției ruse din 26 martie au avut un caracter extrem de ireproșabil și astfel s-au distins izbitor de practica pe scară largă de a suprima violent manifestaţiile stradale ale mulțimii din ţările occidentale precum SUA, Franţa, Marea Britanie şi altele, a cărei exemple le putem urmări pe ecranele TV aproape zilnic.”

Imagini care vorbesc de la sine

În final, vă las să vă „delectaţi” cu un „regal artistic” ,marca Mihai Poliţeanu. Pozele pot fi gasite pe pagina sa de Facebook.

cola

cola 2

cola 3

2 thoughts on “Fostul şofer personal al Alinei Mungiu Pippidi, drepturile omului şi penibilul. Un cocktail cu iz sorosist în faţa Ambasadei Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *