„Adevărul” promovează (de)generaţia următoare de analişti „internaţionali”

Georgiana Arsene

Despre analistul de politică internaţională şi blogger la „Adevărul”, Răzvan Munteanu, v-am mai povestit. El este cel care, plin de profesionalism, vorbea despre „îngheţata zonă arctică”. Aştept articolul despre călduroasa zonă ecuatorială.

Deocamdată, omul îşi face un nume din a deveni un maestru al paradoxurilor şi al promovării situaţiilor hilare.

S-a observat că Munteanu vrea să fie în trend şi să îl atace pe Putin cu orice prilej, însă de aici şi până la a glorifica acţiunile unui om care are probleme dovedite cu legea şi anume Alexsey Navalny este cale lungă. De la obrazul gros la fineţea pe care numai cultura şi bunul simţ o pot da…

În articolul „Generaţia Putin şi limitele propagandei de la Kremlin„, Munteanu ridică în slăvi protestele din 25-26 martie anul curent ce au avut loc în mai multe oraşe ale Rusiei, fără autorizaţie,

Munteanu susţine că discursul lui Navalny se axează asupra „fenomenului corupţiei endemice”. Să vedem, însă, cine este acest luptător rus anticorupţie? Păi este nimeni altul decât un om condamnat la începutul lunii februarie 2017 pentru fapte de corupţie în dosarul „Kirovles”. Este vorba despre fapte care, poate, analistului internaţional român Munteanu i se par demne de cinste, cum ar fi deturnarea de fonduri.kirov-russia-1st-feb-2017-russian-opposition-activist-alexei-navalny-hm1p7p

De altfel, informaţii privind ilegalitatea protestelor din Rusia au fost furnizate chiar de Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti, însă, probabil, una din menirile analiştilor români este aceea de a asculta doar partea care le convine, în nici un caz cea rusă. Mă întreb cât va mai „ţine ” propaganda mincinoasă anti rusă în România şi câţi Iuda vor mai scrie în ziarele autohtone?

În cadrul întâlnirii pe care ES domnul Valery Kuzmin, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a avut-o cu un grup de protestatri români, care deveniseră solidari cu cei ai lui Navalny, ES le-a explicat interlocurorilor săi faptul că Alexey Navaly, folosindu-se de credulitatea și lipsa experienței de viaţă a tinerilor, de fapt i-a înșelat pe mulți participanţi minori de la protestele din 25-26 martie, ispititind-i cu promisiuni mincinoase cum că în cazul reţinerii de către poliţie el “va adjudeca peste 10 mii de euro pentru fiecare”.

Munteanu face referire şi la filmul „Adevăratul Putin”, prezentat în România în 2014 care, pentru „analist”, reprezintă un document irefutabil.

Nu poţi lupta pentru drepturile oamenilor dacă scoţi în faţă imaginea unui condamnat dovedit, a unui om care a înşelat şi a deturnat fonduri. Alexey Navalny nu este un Jean Valjean al Rusiei, este doar un om disperat să preia frâiele puterii pentru a o folosi în interes personal. Iar dacă pentru asta trebuie să se folosească de partea inocentă şi supusă manipulării a populaţiei, adică tinerii, nu are nici cea mai mică remuşcare.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *