„Statele Unite – un partener al organizațiilor teroriste Al-Nusra, Daesh și Al Qaeda. Rusia, umăr la umăr cu statul sirian”

Georgiana Arsene

Declaraţia a fost făcută de către ES domnul Jawdat Ali, Ministrul plenipotentiar al Ambasadei Republicii Arabe Siria, cu prilejul vernisajului expoziţiei „Siria: Cronica în fotografii a unui război”.

Din anul 2011, Siria este victima unui război „lansat de ţări binecunoscute”, susţine ES domnul Jawdat Ali, Ministrul Plenipotenţiar al Ambasadei Republicii Arabe Siria la Bucureşti. Leadership-ul politic al Siriei, în frunte cu preşedintele Bashar al Assad, „a răspuns pozitiv tuturor iniţiativelor comunităţii internaţionale a ţărilor arabe”, însă „unele partide internaţionale au reacţionat negativ la rapoartele comisiilor internaţionale şi la elementele pozitive în favoarea guvernului sirian”.

Statele acuzate că fac jocuri defavorabile Siriei sunt Arabia Saudită, Qatarul şi Turcia, aceste ţări beneficiind de sprijin american, atât financiar cât şi militar. Ele au susţinut grupările înarmate de terorişti şi mercenari, iar intrarea pe teritoriul sirian a fost facilitată prin graniţele turceşti şi iordaniene. Scopul era unul singur: declanşarea Jihadului în Siria, fapt care s-a şi petrecut.

Victor Prihodko, operator al Companiei de Stat de Radio şi Televiziune din Rusia, martor ocular al atrocităţilor din Siria, a povestit în imagini şi cuvinte părţi din grozăviile văzute. A vorbit despre copii care, la numai 13 ani, au luat arma în mână pentru a-şi apăra ţara de terorişti. Şi acesta este doar un crâmpei din ceea ce se petrece în Siria, ţară măcinată de război.

Excelenţa Sa a explicat modul în care sunt finanţate organizaţiile teroriste, dar şi statele aflate în spatele acestor acţiuni: „Guvernul Erdogan a facilitat intrarea teroriștilor în Siria, aprovizionându-i cu bani și arme ca să lupte în Siria, precum și prin cumpărarea petrolului sirian ca să alimenteze grupurile de teroriști înarmați și să le asigure traiul.

Teroriștii continuă să atace Siria pentru a-i distruge infrastructura și instituțiile. Organizațiile teroriste comit cele mai abominabile crime, distrug monumente istorice și religioase în diferite orașe siriene, îndeosebi în Palmyra, Aleppo, Maaloula, și Idelb.

Intervenția militară ilegală a așa numitei „Alianțe Internaționale din Siria” survine în contextul atacării infrastructurii siriene și încălcării prevederilor Cartei Națiunilor Unite și a Legislației internaționale. Totodată, intenția unor state membre ONU de a-și justifica intervenția lor militară sub pretextul luptei contra terorismului fără să se pună de acord cu guvernul Siriei constitue o violare a Cartei Națiunilor Unite și a suveranității Siriei. Așa cum spune Președintele Bashar al Assad, orice stat implicat în Siria care nu se pune de acord cu guvernul sirian este o putere de ocupație”.

Atacarea bazei Forţelor Aeriene Siriene din zona centrală, în data de 17 aprilie a anului în curs, de către Statele Unite ale Americii a subminat acţiunile antiteroriste desfăşurate de Armata Arabă Siriană. SUA au fost catalogate drept „partener al organizațiilor teroriste Al-Nusra, Daesh și Al Qaeda. În același timp această agresiune transmite grupărilor teroriste mesaje de încurajare în continuarea folosirii pe viitor a armelor chimice, chiar dacă acestea au suferit pierderi grele pe câmpul de luptă. În plus, această agresiune contrazice principiile de întrajutorare ale legislației internaționale, afectând capacitățile Armatei Siriene de luptă contra terorismului.”Fotografia postată de Centrul Rus de Ştiinta şi Cultura - Rossotrudnicestvo.

 

Domnul Jawdat Ali, Ministrul plenipotentiar, a vorbit despre ajutorul oferit Siriei de către ţările prietene – Federaţia Rusă şi China, care, prin poziţia avută în cadrul Consiliului de Securitate, au ajutat la contracararea încercărilor unor ţări vestice „de a folosi Consiliul de Securitate ca o platformă pentru luarea deciziilor de atacare a Siriei”.

Image result for vladimir putin bashar al assad„Rusia, sub conducerea Președintelui Vladimir Putin, merge umăr la umăr cu statul sirian și cu guvernul său legitim, gata de a face tot posibilul pentru combaterea terorismului. Poziția Rusiei este alături de planurile siriene de înlăturare a pericolelor generate de organizațiile Daesh, Al Nusra și Al Qaeda. Rusia cere constituirea unei coaliții internaționale pentru combaterea terorismului sub coordonarea și în cooperare cu guvernul sirian. Rusia condusă de Putin se opune amestecului în treburile interne ale altor state.” a precizat ES.

Un alt aliat al Siriei este Iranul care, alături de Rusia, ajută la lupta contra terorismului.

 

 

2 thoughts on “„Statele Unite – un partener al organizațiilor teroriste Al-Nusra, Daesh și Al Qaeda. Rusia, umăr la umăr cu statul sirian”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *