Tânăr liberal băcăuan: „Sunt capabil să trăiesc o vreme într-un bloc notes, însă totul are o limită”


Georgiana Arsene

Cosmin Alexandru Iancu este un tânăr liberal, o speranţă peste timp a Brătienilor. Deşi a pierdut alegerile pentru funcţia de vicepreşedinte al Biroului Municipal al PNL, responsabil pentru departamentul de imagine, comunicare, relaţii cu presa şi purtător de cuvânt, Cosmin Alexandru Iancu se declară optimist.

Atât de optimist, încât este în stare să trăiască o vreme chiar şi într-un bloc notes.

Georgiana Arsene: Cum se descrie liberalul Cosmin Alexandru Iancu în câteva cuvinte? Menţionez că este vorba despre un interviu neconvenţional, deci mă aştept ca şi răspunsurile să fie pe măsură.

Cosmin Alexandru Iancu: Sunt absolvent al Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii Vasile Alecsandri din Bacău, actual masterand pe programul de studii: Strategii de asigurare a calităţii în industrie. Sunt membru în PNL din ianuarie 2015 şi am început cariera politiă în Focşani/PNL Vrancea ca membru, vicepreşedinte şi la scurt timp vicepreşedinte al Clubului Studenţesc Liberal. Fiind student în Bacău, în vara anului 2015 m-am transferat în PNL Bacău. La scurt timp, în urma unor acţiuni, am fost numit preşedintele organizaţiei de studenţi – CSL Bacău. Sunt o persoană dinamică, cu simţ de răspundere, un bun organizator, care tind mereu la cât mai multe „provocări”.asa ceva...

Georgiana Arsene: Ce înseamnă „provocare” pentru dumneavoastră? Când prea mult este prea mult? Aţi fi capabil, având în vedere sloganul cu eşecul, să locuiţi o vreme într-un bloc notes?

Cosmin Alexandru Iancu: Citatul celebru al lui Winston Churchill: „Succesul înseamnă să treci de la un eşec la altul fără să pierzi din entuziasm” reprezintă felul cum empatizez cu PNL Bacău. Am trecut prin două perioade grele: rezultatul alegerilor locale, respectiv parlamentare. Dacă nu există stare de spirit, entuziasm, principii sănătoase, nu poţi ajunge la succes. Entuziasmul m-a făcut să trec peste fiecare obstacol. În general, motto-ul meu este: „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”

Orice acţiune, activitate cu un grad de dificultate mai ridicat o consider provocare. De exemplu a fost o provocare să intru în competiţia alegerilor interne, ţinând cont că pe acelaşi departament de comunicare concurează o persoană cu vechime şi experienţă în partid, un consilier judeţean şi un profesor univeersitar. Eram cel mai tânăr candidat, plin de energie pozitivă şi entuziasm. Ştiam că va fi cel mai greu departament, de aceea m-am pregătit cu un discurs şi am surprins colegii cu un calendar cu imaginea mea şi un citat celebru. M-a ajutat, am putut să fiu mai vizibil în rândul mebrilor de partid, care ca vicepreşedinte am luat doar 43 de voturi, însă am fost votat ca membru în Biroul Municipal cu 89 de voturi printre primii seniori.

Sunt capabil să trăiesc o vreme într-un bloc notes, însă totul are o limită.

Georgiana Arsene: Federaţia Rusă sau SUA?

Cosmin Alexandru Iancu: SUA, evident, însă trebuie să fim foarte atenţi la Federaţia Rusă. Sunt vecinii noştri, războiul economic a început, însă am credinţa şi speranţa că nu va începe un al treilea Război mondial prea curând.

Politichia de margaritar

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

1 comentariu Lasă un comentariu

  1. Bun interviul, inspirate întrebările, rezonabil intervievatul. Întrebarea referitoare la disponibilitatea de a locui într-un „bloc-notes” l-a cam băgat în ceață. Neînțelgând ironia tânărul liberal a admis că ar putea locui într-un astfel de „imobil” dar numai pentru o vreme, pentru „totul are o limită!” Se vede treaba că nu cunoaște exprimarea măiastră a fostului fotbalist de o incultură enciclopedică, Claudiu Răducanu, care întrebat de reporter ce va face cu banii mulți câștigați la Steaua, a răspuns că i-ar plăcea să locuiască într-un bloc-notes, confundând, bietul de el, carnețelul de însemnări personale cu un apartament de lux într-o zonă rezidențială.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: