Sindromul „Tunegaru” devine viral: Evenimentul Zilei critică politicile educaţionale ale regimului Putin!

Georgiana Arsene

De ceva timp, în România se mediatizează martiriul unei profesoare de limba română care, sfidând programa şcolară şi îndatoririle sale a ajuns un fel de vedetă printre tefelişti. Este vorba despre Tunegaru, cea care da cu piciorul în tot ce înseamnă esenţa noastră ca popor creator de cultură şi vine cu un entuziasm demn de o cauză mai bună. Una ar fi cea a găinilor care nasc pui vii.

Parcă atacat de „sindromul Tunegaru”, cotidianul Evenimentul Zilei, care se ia la trântă cu structurile de informaţii, a decis să se ia la trântă şi cu învăţământul ruşilor.

Eveziştii sunt foarte supăraţi că elevii sunt implicaţi în multe activităţi patriotice. La noi, elevii sunt implicaţi în activităţi de Halloween.

Elevii sunt prezenți inclusiv la Marea Paradă militară organizată anual în Piața Roșie: ei defilează în fața celebrului Regiment al Nemuritorilor, în care participanții poartă portrete ale rudelor care au luptat în Al Doilea Război Mondial.

De la chioșcuri, părinții le pot cumpăra copiilor uniforme ale Armatei Roșii și arme de jucărie.”

Foarte urât, zău aşa. Păi, în loc să le cumpere o kendama, ceva, să le vâre tableta sub ochi, părinţii ruşi îi învaţă pe ăştia mici cu istoria şi cu uniforma Armatei Roşii? Cum să facă asta?

Păi, nu e mai bine să le ia un Harry Potter, ceva? Asta e modernitatea, nu Armata Roşie! Că imediat se inflamează nu ştiu ce oenge care vine cu drepturile copilului reinterpretate şi şterge pe jos cu istoria naţională. Da, aşa e la noi… Plus că se mai găseşte şi vreun veteran care, amintindu-şi prin ceaţă ceva din al doilea război mondial, toarnă clişeele cu Siberia şi comunismul. Tabloul este conturat.

Eu cred cu tărie faptul că românii ar trebui să ia exemplu de la ruşi, înainte să ne pierdem definitiv identitatea naţională. Un popor fără memorie nu are trecut, dar nu are nici viitor. Este obligat să trăiască într-un prezent continuu.Image result for vladimir putin 9 mai

„Această atmosferă constituie o presiune în plus asupra profesorilor de istorie și a modului în care sunt nevoiți să predea la școală evenimentele celui de-Al Doilea Război, căruia regimul Putin îi acordă o puternică componentă propagandistică.” susţine Evz.

Eu nu pricep unde este presiunea mai mare: la ruşi sau la noi, unde a fost introdusă în manualele de istorie Andreea Esca? Ce gogoriţă scornesc şi americanofilii ăştia de la Evenimentul Zilei, care văd presiuni şi stres?

Un articol ruşinos, tendenţios si manipulator, propagandistic, ce calcă în picioare la modul cel mai jignitor valorile Federaţiei Ruse! Şi, ca umilinţa să fie completă, Evenimentul Zilei îl publică în ajunul zilei de 9 mai, Ziua Victoriei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *