Corado la cenaclu

Georgiana Arsene

De cand se mutase in noul bloc, Corado isi gasise in el germenii unui om de cultura. Asta datorita vecinilor care zdranganeau seara intr-o chitara dezacordata, in timp ce unul din ei scria niste versuri care frizau dementa. Pentru ei, insa, dar si pentru Corado, aceste momente erau nepretuite si imposibil de inteles de ceilalti.

Asa ca seara se adunau la cate unul din ei unde, sub muza lui Bachus, incepeau sa discute despre viata, iubire si femei. De regula, discutia ajungea intr-un punct mort, moment in care Virgil, pe care, in realitate, il chema Gicu, dar auzise el de un poet roman si ii imprumutase numele, scotea de sub pat un caiet slinos in care isi nota ideile.

Azi, de pilda, Virgil se simtea inspirat. „Ce e veata omului/ Daca-si pune pofta-n cui” a scris el, sub privirile admirative ale lui Corado. Asta isi amintea cum nu a fost capabil sa scrie nici macar o compunere cu titlul „Cum am petrecut vacanta”. O lacrima cazu pe fila soiasa.

Virgil interpreta asta ca pe un gest de mare sensibilitate si talent propriu, motiv pentru care decreta ca poezia, care avea sa se intituleze „Veata si iubirea” ii va fi dedicata lui Corado.

Puternic atins in inima, mai ales ca ma-sa uitase sa ii trimita un cadou de Craciun, de la „Mosu'”, Corado incepu sa planga.
Asta a fost prilej de inspiratie pentru Tony sa compuna linia melodica. 

In timp ce plangea cu sughituri, Corado incepu sa vorbeasca in rime. „Cand o sa mor/ Sa ma lasati sa zbor/ As manca un ousor/ Molisor”.

Virgil fu siderat. O asemenea rima, zicea el, nu ar fi gasit nici dupa o sticla de vodca. Scrise repede versurile lui Corado si il decreta poetul serii, nu inainte de a-i da sa manance un rest de covrig gasit prin haina.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *