Facebook ar putea plăti despăgubiri

Public integral o scrisoare venită pe mailul acestui blog:

„Buna ziua,

Ma numesc Gabriel Antoniu Lavrincic, sunt nascut in anul 1976 in comuna Marca, jud. Salaj. Sunt director comercial la fabricile: SC SIMEX SA din Simleul Silvaniei, SC CASA MOBILA SIMEX SRL din Simleu Silvaniei, SC MICRO SRL din Simleu Silvaniei, SC UNICONF SA din Zalau si SC NORD SIMEX SRL din Satu Mare, reprezint si promovez industria romanească de mobila si cea textila in Federatia Rusa, republicile ex-URSS, Europa, America si Asia.

Doresc sa dau in judecata compania FACEBOOK INC., si sa cer despagubiri in valoare de 10 milioane de euro pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala in cea ce priveste conceptul de retea sociala care imi apartine in totalitate. Va informez ca eu sunt prima persoana din lume care a inventat/ conceput si a pus in practica „ideea de retea sociala” inca din anii ’80 prin scrisori.

Incepand cu varsta de 12 ani am inventat/ implementat si folosit cu succes ideea/ sistemul de “retea sociala” comunicand prin scrisori cu sute si mii de persoane din Uniunea Sovietica timp in care am invatat si limba rusa de unul singur. Acest lucru a fost consemnat intr-un numar mare de ziare/ reviste/ publicatii din Romania, Federatia Rusa si spatiul ex-URSS. Din 1987 pana in 1991 acesta am adunat 22.018 scrisori numai din corespondenta mea personala cu prietenii mei din URSS, corespondenta cu care in anul 2011 a intrat in Cartea Recordurilor.

Recordul Mondial la categoria “Cele mai multe scrisori primite in toata istoria omenirii”, emis de prestigioasa si arhicunoscuta Guinness World Records din Marea Britanie, se afla in posesia unui roman nascut in comuna Marca, judetul Salaj – Romania. Este vorba de Gabriel Antoniu Lavrincic, cel care detine conform oficialilor Guinness fix 22.018 scrisori primite din URSS in perioada 1986 – 1991. Acesta la varsta de numai 12 ani in 1986 a construit un „facebook prin scrisori” dand nastere unei ”retele sociale” in timpurile cand nu existau nici computere, nici macar scanteia unei idei de ”retea sociala”. Acest Record Mondial face cinste si onoare judetului Salaj, Romanei si nu in ultimul rand Federatiei Ruse unde s-a scris in sute de publicatii despre aceasta realizare.

Website oficial Cartea Recordurilor “Guinness World Records” din Marea Britanie:

http://www.guinnessworldrecords.com/records-9000/most-letters-received-in-a-lifetime/

Dl. Lavrincic Gabriel Antoniu la varsta de numai 12 ani in 1987 a inventat, construit si utilizat cu succes un sistem de “retea sociala” un fel de „facebook prin scrisori” dand nastere unei ”retele sociale” in timpurile cand nu existau nici computere, nici macar scanteia unei idei de ”retea sociala”.  

Ideea de “retea sociala” a fost conceputa si pusa in aplicare pentru prima data in lume de cetateanul roman dl. Gabriel Antoniu Lavrincic in anii ’80 prin corespondenta/ scrisori, asadar ideea de retea sociala in mediul electronic este una din marile inventii ale Umanitatii ce vor determina evolutia umanitatii spre pace si cooperare. Prin urmare si pe buna dreptate, conceptul de „retea sociala” apartine d-lui Lavrincic Gabriel Antoniu.

Toate aceste scrisori sunt adresate d-lui Lavrincic Gabriel Antoniu, la adresa: comuna Marca, cod postal 4790, str. Popeni, nr. 424, jud. Salaj, Romania. Toate plicurile contin timbru original si stampila postei. Colectia celor 22.018 de scrisori este pastrata in casa parintilor d-lui Lavrincic Gabriel Antoniu, la adresa unde acestea au fost primite.

Vorbesc mai multe limbi straine, insa dintre toate, limba rusa imi este cea mai draga, pe care de altfel am invat-o singur, la varsta de 12 ani, folosind ca metoda corespondenta prin scrisori in sistem de “retea sociala” cu mii de persoane din Uniunea Sovietica. Acest lucru a fost consemnat intr-un numar mare de ziare/reviste/publicatii din Romania, Federatia Rusa si spatiul ex-URSS. Din 1986 pana in 1991 am adunat 22 018 scrisori numai din corespondenta mea personala cu prietenii mei (pionierii) din URSS, cu care in anul 2011 am intrat in Cartea Recordurilor:

Prin urmare compania FACEBOOK INC. nu are dreptul sa sustina in continuare faptul ca ea este initiatoarea si prima care a inventat si a pus in practica “ideea de retea sociala”. Atunci in anii ’80 cand eu comunicam organizat in sistem de “retea sociala” prin corespondenta cu prietenii mei (sute si mii de persoane) din URSS, compania FACEBOOK nu exista nici macar in vis. Prin urmare, sunt indreptatit sa cer depagubiri companiei FACEBOOK.

Conform autoritatilor si specialistilor din Zalau, Bucuresti, Moscova, Londra, Bruxelles si alte capitale europene, aceasta corespondeta (scrisori) reprezinta o adevarata comoara culturala si antropologica, atat pentru tara noastra, cat si pe plan international, dar si de o importanta majora in filatelie

De mic copil am iubit comunicarea, de cand ma stiu am fost capabil sa leg prietenii durabile in doar cateva minute.

Incepand cu varsta de 11 ani zilnic eram in contact si conectam prin scrisori in „sistem de retea sociala” sute si mii de persoane pe tot spatiul ex-URSS, din Chisinau, Kiev pana in Moscova, Kaliningrad, Novgorod, Leningrad, Arhangelsk, Vilnius, Minsk, Kazani, Syktyfkar, Grozniy, Erevan, Tbilisi, Baku, Ashgabad, Tashkent, Dushambe, Bishkek, Sverdlovsk, Siberia, Omsk, Chelyabinsk, Novosibirsk, Barnaul, Abakan, Irkutsk, Magadan, Kamchatka, Vladivostok, Birobidjan, Habarovsk, Nahodka, Kazahstan, ajungand pana la Cercul Polar in Peninsula Yamal.

Aceasta corespondenta functiona exact asa cum functioneaza azi reteaua de socializare facebook, trimiteam/ primeam fotografii, vederi, documente, materiale etc. Dupa cum vedeti, NU compania Facebook a inventat comunicarea in sistem de retea sociala si tocmai de asta trebuie sa plateasca despagubiri celui care a conceput si pus in practica cu succes pentru prima data in lume ideea/ conceptul de retea de socializare.

Prin corespondentele mele trimiteam vederi postale, documente, materiale despre cultura, sport, muzica, fotografii realizate de mine (cu aparatul meu foto) in comuna mea/ judetul meu, scriind rapoarte/ comentarii lungi in care povesteam despre istoria romanilor si descriam obiceiurile noastre de zi cu zi …. le-am facut cunostinta pionerilor sovietici cu Burebista, Decebal, Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Duckadam, Dan Spataru, Gica Petrescu, Florin Piersic …. decupam fotografii din ziare si reviste pe care le trimiteam prietenilor mei sovietici. Traduceam din reviste si ziare articole intregi despre diverse teme: istorie, sport, muzica, filme romanesti, literatura, geografie, filatelie….tot prin scrisori faceam schimb de marci postale, monede/bancnote, insigne, discuri muzicale, carti, fotografii, albume fotografice, harti, abtibilduri .….

De la prietenii (pionierii) sovietici am descoperit cultura rusa, literatura rusa, muzica ruseasca, folclor, cinematografie sovietica, filatelia, numismatica, viata sportiva din URSS, istoria-geografia URSS si a popoarelor are au convietuit in armonie deplina pe tot spatiul ex-sovietic. Pe langa toate aceste lucruri enumerate mai sus prietenii mei de corespondenta sovietici imi povesteau lucruri (informatii) interesante despre viata lor cotidiana si identitatea lor etno-culturala, informatii care nu se gasesc in carti sau enciclopedii. Doresc sa precizez ca prietenii mei sovietici nu erau numai rusi ci si lituanieni, estoni, tatari (din Crimea si Tatarstan), kazahi, ceceni, turkmeni, uzbeci, tadjici, ucrainieni, moldoveni, belorusi, armeni, gruzini, azeri, evrei, bashkiri, ciuvashi, s.a.m.d……. se pare ca de mic copil am fost un AMBASADOR al Romaniei in Uniunea Sovietica.

Cu multi dintre prietenii mei de corespondenta din URSS tin legatura strans si in ziua de azi, am devenit prieteni “la catarama”. Multi dintre ei, au ajuns oameni de afaceri si ocupa functii importante in Federatia Rusa. Toate aceste contacte cultivate inca din copilarie ma ajuta enorm de mult azi in sfera profesionala.

Datorita acestei corespondente vaste am ajuns sa cunosc si sa inteleg foarte bine psihologia oamenilor in procesul de comunicare, am devenit un bun specialist in tot ceea ce inseamna Rusia, respectiv URSS, unde detin un portofoliu larg de relatii si un capital enorm de simpatie pe care il cultiv in interesul economic si national al Romaniei.

In anul 2014 am primit din partea Ambasadei Federatiei Ruse in Romania Diploma de Onoare pentru contributia la pastrarea vie a memoriei ostasilor sovietici, dar si pentru contributia la consolidarea relatiilor romano-ruse. De asemenea, am fost propus pe postul de consul onorific al Federatiei Ruse in Romania.

Impreuna cu Editura Minerva am publicat in doua editii (2012, 2014) cel mai reusit Ghid de Conversatie/ Dictionar Roman-Rus, care conform specialistilor in domeniu nu are analogie pe piata din Romania.

Va mai informez ca sunt o persoana cu un statut moral ireprosabil, orice cautare pe internet dupa numele meu va poate aduce spre cunoastere o buna parte din activitatea mea in sfera relatiilor intenationale care cuprinde realizarile mele profesionale cat si personale. In acest sens va atasez si doua scrisori de recomandare.

Concluzie: drepturile de proprietate intelectuala in ceea ce priveste conceptul de retea sociala apartine in totalitate d-lui Gabriel Antoniu Lavrincic, adica subsemnatului.

In cazul in care sunteti interesati de acest subiect, va pot pune la dispozitie mai multe informatii.

Va multumesc frumos pentru atentie! Astept cu interes raspunsul Dumneavoastra!

Cu respect,

Lavrincic Gabriel Antoniu

Director comercial

SC Simex SA – Simleu Silvaniei

SC Casa Mobila Simex SRL – Simleu Silvaniei

SC Micro SRL – Simleu Silvaniei

SC Uniconf SA – Zalau

SC Nord Simex SRL – Satu Mare

E-mail: lavrincic.simex@gmail.com

Теlefon: +40 727 259 060

Office: +40 361 310 201

Website: http://ru.simexgrup.ro/

http://www.regallis.ro/

http://www.uniconflenjerie.ro/

P.S. Mai jos va prezint informatii concrete care demonstreaza clar faptul ca eu sunt primul om din lume care a pus in aplicare pentru prima data in lume „ideea de retea sociala”:

Referinte mass-media:

Muzeul Scrisorilor

http://www.cesavezi.ro/obiective-turistice/2-institutii-de-cultura/1230-muzeul-scrisorilor-si-prieteniei-romano-ruse#!/catid=undefined

http://www.napocanews.ro/2016/01/stiai-ca-exista-un-muzeul-al-scrisorilor-in-judetul-salaj-de-ce-sa-vezi-acest-obiectiv.html

Ziar „Monitorul de Cluj”:

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/14816-romania-ar-putea-avea-primul-muzeu-al-scrisorilor-si-prieteniei-romano-ruse

Ziar “Magazin Salajean”_1:

http://www.magazinsalajean.ro/cultura/un-proiect-inedit-pentru-cladirea-muzeului-prieteniei-romano-ruse.html

Ziar “Magazin Salajean”_2:

http://www.magazinsalajean.ro/social/comuna-marca-se-pregateste-de-cartea-recordurilor.html

Ziar “Magazin Salajean”_3:

http://www.magazinsalajean.ro/social/s259l259jean-238n-cartea-recordurilor.html

Ziar  “Necenzurat”:

http://ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=33791:muzeul-prieteniei-romano-ruse&catid=3:administratie&Itemid=8

Ziar  Salajeanul:

http://www.salajeanul.ro/un-salajean-infiinteaza-muzeul-prieteniei-romano-ruse-3528

Stirile TVR – Record Mondial Romania Rusia – Gabriel Lavrincic

http://stiri.tvr.ro/romania-optimista-un-roman-e-in-guiness-book-pentru-numarul-impresionant-de-scrisori-primite_34284_video.html#view

TV „Transilvania Live„:

http://www.transilvanialive.ro/article/amintiri-adunate-%C3%AEntr-un-muzeu

TV „Salajeanul“: http://www.youtube.com/watch?v=VfioxhLuzfw

Radio “Romania Actualitati”:

http://www.romania-actualitati.ro/localitea_scrisorilor-41031

Ziar “Ziarul de Garda” – Republica Moldova:

http://www.zdg.md/oameni/omul-scrisoare

Ziar Adevarul:

http://adevarul.ro/locale/satu-mare/nepotul-unui-fost-prizonier-urss-gasit-solutia-scoata-bani-rusi-romanul-satu-mare-mobilat-palatul-presedintelui-turkmenistanului-1_54bfb07f448e03c0fdd15ec0/index.html

Revista “RomaniaInsider”:

http://www.romania-insider.com/romanian-holding-world-record-for-letters-received-by-post-wants-to-create-national-museum-of-letters/64201/

Website Guinnes World Records:

http://www.guinnessworldrecords.com/records-9000/most-letters-received-in-a-lifetime/
Facebook: Muzeul Prieteniei Romano-Ruse = Музей Русско-Румынской Дружбы

Film documentar Muzeul Scrisorilor si Prieteniei Romano-Ruse:
https://www.youtube.com/watch?v=rCOe9k5Hv8g#t=364

Ziar „Nezavisimaya Gazeta” din Federatia Rusa: 

http://www.ng.ru/style/2011-12-27/16_record.html

Revista „STATUS” din Federatia Rusa: 

http://mystatus.ru/article/196/

Revista “International Affairs” Federatia Rusa_1:

http://interaffairs.ru/read.php?item=8677

Revista “International Affairs” Federatia Rusa_2:

http://interaffairs.ru/read.php?item=9193

Uniunea Arhitectilor din Federatia Rusa:

http://www.uar.ru/news/98/2226/

Revista ” Posta Rusiei” din Federatia Rusa:

http://www.sakhpost.ru/news/show/358

Agentia Nationala de stiri din Federatia Rusa:

http://www.annews.ru/news/detail.php?ID=260942

Compania ООО „Vaitvud” Federatia Rusa:

http://rmebel.ru/rom2012.html

Ziarul de Garda – Republica Moldova:

http://www.zdg.md/oameni/omul-scrisoare

Ziar „Adevarul de seara” Salaj:

http://www.adevarul.ro/locale/zalau/Un_salajean_a_intrat_in_Cartea_Recordurilor_cu_peste_22-000_de_scrisori-_Vezi_aici_foto_cu_scrisorile_0_483551872.html

Ziar „Adevarul de seara” Satu Mare:
http://www.adevarul.ro/locale/satu_mare/RECORD-_Din_Guinness_Book_in_muzeul_scrisorilor_0_483551793.html

Ziar „Adevarul de seara” Cluj:

http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Un_clujean-in_Cartea_Recordurilor_cu_peste_22-000_de_scrisori_0_483551893.html

Mediafax:

http://www.mediafax.ro/life-entertaiment/un-barbat-din-salaj-a-intrat-in-guinness-world-records-pentru-cele-mai-multe-scrisori-primite-9641192

Romania-Insider:

http://www.romania-insider.com/romanian-holding-world-record-for-letters-received-by-post-wants-to-create-national-museum-of-letters/64201/

Revista Business Review: 

http://business-review.ro/uncategorized/romanian-gabriel-antoniu-lavrincic-gets-guinness-book-nod-13157/

Ziar „Graiul Salajului”:
http://www.graiulsalajului.ro/index.php?cmd=articol&idart=24221

Ziar “Salajeanul”:

http://www.salajeanul.ro/comuna-marca-in-drum-spre-guinness-book-2610

Ziar  “Adevarul”:
http://www.adevarul.ro/actualitate/social/A_primit_mai_multe_scrisori_decat_Mos_Craciun_0_483552242.html

Ziar  “ Click”:

http://www.click.ro/actualitate/din_tara/intrat-cartea-recordurilor-scrisori_0_1177682353.html

Ziar CanCan:

http://www.cancan.ro/actualitate/intern/premiera-salaj-romania-deschide-primul-muzeu-scrisorilor-231901.html

Ziar  “Informatia”:

http://www.informatia-zilei.ro/sm/magazin/gabriel-lavrincic-a-intrat-in-cartea-recordurilor-ca-omul-care-a-primit-cele-mai-multe-scrisori/

Ziar  “Gandul”:

http://www.gandul.info/magazin/un-barbat-din-salaj-a-intrat-in-guinness-world-records-pentru-cele-mai-multe-scrisori-primite-cine-i-a-scris-8273359
http://www.portalstiri.ro/un-barbat-din-salaj-a-intrat-in-guinness-world-records-pentru-cele-mai-multe-scrisori-primite-19436/

Ziar  “Austrian Times”:

http://www.austriantimes.at/news/Around_the_World/2011-05-20/33359/First_class_male

Time News:
http://www.time4news.ro/cluj/social/un-clujean-in-cartea-recordurilor-cu-peste-22000-de-scrisori.html

Medias Info:

http://www.mediasinfo.ro/gabriel-antoniu-lavrincic-a-intrat-in-guinness-world-records-cu-cele-mai-multe-scrisori-primite/2011/05/19/

Antidotul:

http://www.antidotul.ro/35176/A-primit-mai-multe-scrisori-dec%C3%A2t-Mo%C5%9F-Cr%C4%83ciun.html

Muzeul Scrisorilor

http://www.cesavezi.ro/obiective-turistice/2-institutii-de-cultura/1230-muzeul-scrisorilor-si-prieteniei-romano-ruse#!/catid=undefined

http://www.napocanews.ro/2016/01/stiai-ca-exista-un-muzeul-al-scrisorilor-in-judetul-salaj-de-ce-sa-vezi-acest-obiectiv.html

Avem deosebita placere sa va prezentam proiectul Muzeul Scrisorilor, muzeu unic in lume! Cladirea muzeului – special creata cu destinatia  Muzeu – va fi amplasata in Cluj Napoca, Zalau, Simleu Silvaniei, sau comuna Marca judetul Salaj, toate aceste locatii reprezentand un real potential de implementare a proiectului.

Multi diplomati cu greutate declara ca acesta este cel mai mare proiect care s-a realizat vreodata in toata istoria relatiilor dintre Romania si Rusia. Muzeul Prieteniei Romano-Ruse, va avea o influenta pozitiva asupra relatiilor ruso – romane la nivel cultural, istoric, diplomatic si nu numai. Se doreste ca acest muzeu sa fie un pod de legatura intre Romania si Rusia, care sa ajute la incalzirea si consolidarea relatiilor social-culturale si istorice dintre cele doua nationalitati.

Obiectul acestui Muzeu vor fi scrisorile primite de dl.Gabriel Antoniu Lavrincic din URSS in perioada 1986 – 1992, scrisori ce vor fi puse la dispozitie de catre dl. Gabriel Antoniu Lavrincic, in scopul realizarii acestui Muzeu inedit:

Recordul Mondial la categoria “Cele mai multe scrisori primite si trimise in toata istoria omenirii”, emis de prestigioasa si arhicunoscuta Guinnes World Records din Marea Britanie, se afla in posesia unui roman nascut in comuna Marca, Judetul Salaj – Romania. Este vorba de Gabriel Antoniu Lavrincic, domiciliat in Cluj Napoca, cel care detine conform oficialilor Guinness fix 22.018 scrisori primite din URSS. Acesta la varsta de numai 11 ani in 1986 a construit un „facebook prin scrisori” dand nastere unei ”retele sociale” in timpurile cand nu existau nici computere, nici macar scanteia unei idei de ”retea sociala”:

http://www.guinnessworldrecords.com/records-9000/most-letters-received-in-a-lifetime/

 Datorita acestui Record Mondial stabilit, comuna Marca si jud. Salaj, au fost facute cunoscute in toata Romania si pe tot globul pamantesc! Datorita acestui Record Mondial comuna Marca a iesit pentru intodeauna din anonimat. Ba mai mult, acest Record Mondial face cinste si onoare comunei Marca, judetului Salaj, Romaniei si nu in ultimul Federatiei Ruse. Despre acest lucru s-a scris si se scrie in sute de publicatii nationale si internationale si se transmit reportaje la diferite Televiziuni.

Astfel, povestea incredibila a celor 22 018 de scrisori primite din URSS va fi expusa in Muzeu si se va face cunoscuta in intreaga lume.

In acest Muzeu pe langa multe lucruri de interes international, va fi expusa si prezentata o cronica a anilor ’80 -’90 din timpul comunismului, prin scrisorile primite de la pionierii sovietici se va putea vedea cum comunicau atunci oamenii intre ei prin scrisori scrise cu mana si trimise prin posta, va fi prezentata istoria si viata acelor vremuri, se va arata drumul corespondentei si modalitatea prin care au ajuns scrisorile de la expeditor, din toata Rusia, Siberia, fostele Republici Sovietice, Asia, si alte locatii din lume, la destinatarul Gabriel Lavrincic. Pe atunci nu existau retelele de socializare din ziua de azi, precum facebook, twitter sau skype prin care sa se comunice. La vremea respectiva, internetul era corespondenta prin scrisori. Toate aceste dezvaluiri vor fi expuse printr-un concept unitar, special creat, care va pune in valoare importanta si frumusetea scrisorilor si a povestilor scrise in corespondenta redata. Totodata, acest Muzeu se va folosi de cele mai noi tehnologii de expunere, astfel incat publicul sa poata parcurge usor povestea Muzeului; se vor realiza sisteme interactive de expunere, spatii special destinate activitatilor unui Muzeu modern, spatii generoase cu functiuni bine definite, astfel ca si cel mai exigent public sa fie cucerit de povestea prieteniei romano-ruse.

Acest muzeu va avea menirea de a se adresa si tinerei generatii „facebook” pe care o va indruma sa redescopere  acest experiment in ceea ce priveste  comunicarea scrisa pe hartie prin care sa inteleaga ca se poate face educatie de calitate si cu creionul si hartia, care in multe cazuri depaseste educatia facuta cu tastatura……

Conform autoritatilor si specialistilor din Zalau, Bucuresti, Moscova, Londra, Bruxelles si alte capitale europene, corespondenta aflata in posesia d-lui Lavrincic, reprezinta o adevarata comoara culturala si antropologica, atat pentru tara noastra, cat si pe plan international, dar si de o importanta majora in filatelie.

Pe langa cele peste 22.018 de scrisori, in muzeu vor fi expuse vederile si fotografiile care au insotit corespondenta primita de la  pionierii din URSS.

Precizam ca dl. Lavrincic Gabriel inzestrat cu abilitati deosebite de relationare si calitati comunicationale incomensurabile, a promovat si promoveza in continuare Romania de la varsta de 11 ani zilnic, pe tot spatiul ex-URSS, din Kiev, Vilnius pana in Moscova, Murmansk, Arhangelsk, Ekaterinburg, Siberia, Omsk, Novosibirsk, Irkutsk, Barnaul, Magadan, Kamchatka, Habarovsk, Vladivostok, ajungand pana la Cercul Polar in Peninsula Yamal si Asia, prin corespondentele sale trimitand vederi postale, materiale despre cultura, sport, muzica, fotografii realizate in Romania, scriind rapoarte lungi in care povestea despre istoria romanilor si descria obiceiurile noastre de zi cu zi …. le-a facut cunostinta pionerilor sovietici cu Burebista, Decebal, Traian, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, M. Eminescu, I. Creanga, P. Ispirescu, Helmuth Duckadam, Dan Spataru, Gica Petrescu, Fratii Petreus, Nicolae Sabau, Florin Piersic …. decupandu-le fotografiile din ziare si reviste pe care le trimitea prietenilor sai sovietici. Traducea din reviste si ziare articole intregi despre diverse teme: istorie, geografie, sport, muzica, filme romanesti, literatura …. facea aceasta munca cu multa placere, pasiune infocata, maturitate si responsabilitate, fiind constient ca imaginea Romaniei depinde de actiunile sale, tocmai de asta verifica de mai multe ori la rand materialele intocmite despre Romania ca nu cumva sa se perceapa gresit imaginea Romaniei……dl.Lavrincic Gabriel de mic copil a fost si este un AMBASADOR al Romaniei in Uniunea Sovietica si Federatia Rusa. Multi cetateni onorabili din Federatia Rusa si ex spatiul sovietic au descoperit prin scrisorile sale cultura si civilizatia romaneasca si impicit Romania.

Datorita acestei corespondente vaste dl. Lavrincic a devenit un bun “specialist” (enciclopedie ambulanta) in tot ceea ce inseamna Rusia, respectiv URSS, detine un portofoliu larg de relatii la nivel inalt si un capital enorm de simpatie aproape in tot spatiul ex sovietic care ar fi pacat sa nu fie cultivat in interesul economic si national al Romaniei! Nu degeaba rusii care il cunosc ii spun “romanul cu suflet rusesc”. In acest fel a ajuns sa cunoasca si sa inteleaga foarte bine psihologia oamenilor in procesul de comunicare.”

DECLARATIE

Subsemnatul Dr. Emanoil Pripon, presedintele ASOCIATIEI COLECTIONARILOR DIN JUDETUL SALAJ, domiciliat in localitatea: Zalau, str. ——, bl. ——, ap. —– judetul Salaj, identificat prin CI seria —-, nr. —eliberat de SPCLEP Zalau, CNP: ——, nascut la data de ——-, —-, in localitatea ——, judetul Salaj.

Dau prezenta declaratie pentru a-i servi d-lui Lavrincic Gabriel Antoniu, la Inalta Curte de Justitie din Anglia (High Court of Justice of England and Wales) in procesul intentat companiei FACEBOOK INC., pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala in cea ce priveste conceptul de retea sociala.

In calitate de martor, declar urmatoarele:

Cunosc faptul ca dl. Lavrincic Gabriel Antoniu incepand cu varsta de 12 ani a inventat/ implementat si folosit cu succes ideea/ sistemul de “retea sociala” comunicand prin scrisori cu sute si mii de persoane din Uniunea Sovietica timp in care a acesta a invatat si limba rusa singur. Acest lucru a fost consemnat intr-un numar mare de ziare/ reviste/ publicatii din Romania, Federatia Rusa si spatiul ex-URSS. Din 1987 pana in 1991 acesta a adunat 22.018 scrisori numai din corespondenta sa personala cu prietenii sai din URSS, cu care in anul 2011 a intrat in Cartea Recordurilor.

Recordul Mondial la categoria “Cele mai multe scrisori primite intr-o viata de om” (cele mai multe scrisori primite in toata istoria omenirii), emis de prestigioasa si arhicunoscuta Guinness World Records din Marea Britanie, se afla in posesia cetatenului roman dl. Lavrincic Gabriel Antoniu (nascut in comuna Marca, judetul Salaj, Romania), care detine conform oficialilor Guinness 22.018 scrisori primite din URSS in perioada 1987 – 1991. Acest Record Mondial face cinste si onoare judetului Salaj, Romanei si nu in ultimul rand Federatiei Ruse unde s-a scris in sute de publicatii despre aceasta realizare.

http://www.guinnessworldrecords.com/records-9000/most-letters-received-in-a-lifetime/

Dl. Lavrincic Gabriel Antoniu la varsta de numai 12 ani in 1987 a inventat, construit si utilizat cu succes un sistem de “retea sociala” un fel de „facebook prin scrisori” dand nastere unei ”retele sociale” in timpurile cand nu existau nici computere, nici macar scanteia unei idei de ”retea sociala”.

Ideea de “retea sociala” a fost conceputa si pusa in aplicare pentru prima data in lume de cetateanul roman dl. Gabriel Antoniu Lavrincic in anii ’80 prin corespondenta/ scrisori, asadar ideea de retea sociala in mediul electronic este una din marile inventii ale Umanitatii ce vor determina evolutia umanitatii spre pace si cooperare. Prin urmare si pe buna dreptate, conceptul de „retea sociala” apartine d-lui Lavrincic Gabriel Antoniu.

Toate aceste scrisori sunt adresate d-lui Lavrincic Gabriel Antoniu, la adresa: comuna Marca, cod postal 4790, str. Popeni, nr. 424, jud. Salaj, Romania. Toate plicurile contin timbru original si stampila postei. Colectia celor 22.018 de scrisori este pastrata in casa parintilor d-lui Lavrincic Gabriel Antoniu, la adresa unde acestea au fost primite. Personal am constatat, la fata locului, ca fiecare plic si scrisoare in parte, sunt legibile, intacte si intr-o stare perfecta.

Conform autoritatilor si specialistilor din Bucuresti, Moscova, Londra, Bruxelles si alte capitale europene, aceasta corespondeta (scrisori) are o valoare istorica inestimabila care ocupa un loc important in istoria comunicarii umane, reprezinta o adevarata comoara culturala si antropologica, atat pentru tara noastra, cat si pe plan international, dar si de o importanta majora in filatelie.

Dl. Lavrincic Gabriel Antoniu, de mic copil a iubit comunicarea, capabil sa lege prietenii durabile in doar cateva minute. Incepand cu varsta de 12 ani zilnic era in contact si conecta prin scrisori in „sistem de retea sociala” sute si mii de persoane pe tot spatiul ex-URSS, din Chisinau, Kiev pana in Moscova, Kaliningrad, Novgorod, Leningrad, Arhangelsk, Vilnius, Minsk, Kazani, Syktyfkar, Grozniy, Erevan, Tbilisi, Baku, Ashgabad, Tashkent, Dushambe, Bishkek, Sverdlovsk, Siberia, Omsk, Chelyabinsk, Novosibirsk, Barnaul, Abakan, Irkutsk, Magadan, Kamchatka, Vladivostok, Birobidjan, Habarovsk, Nahodka, Kazahstan, ajungand pana la Cercul Polar in Peninsula Yamal.

Prin corespondentele sale dl. Lavrincic Gabriel Antoniu, trimitea vederi postale, fotografii, documente, materiale despre cultura, sport, muzica, fotografii realizate cu aparatul sau foto, scria rapoarte/ comentarii lungi in care povestea despre istoria romanilor si descria obiceiurile si viata romanilor de zi cu zi. Le-a facut cunostinta prietenilor sai sovietici cu istoria, cultura, muzica, cinematografia, sportul, geografia romaneasca si viata cotidiana din Romania. Decupa fotografii din ziare si reviste pe care le trimitea prietenilor sai sovietici. Traducea in limba rusa din reviste si ziare articole intregi despre diverse teme: istorie, sport, muzica, filme, literatura, geografie, filatelie, stiinta si tehnica etc. Tot prin scrisori impreuna cu prietenii sai sovietici facea schimb de fotografii, marci postale, monede/ bancnote, discuri muzicale, carti, reviste, albume fotografice, harti, insigne, abtibilduri etc.

Aceasta corespondenta functiona exact asa cum functioneaza azi reteaua de socializare facebook, trimitea si primea fotografii, vederi, documente, materiale diverse, etc.

De la prietenii sai sovietici a descoperit cultura rusa, literatura rusa, muzica ruseasca, folclorul, cinematografia sovietica, filatelia, numismatica, viata sportiva din URSS, istoria-geografia URSS si a popoarelor are au convietuit in armonie deplina pe tot spatiul ex-sovietic. Doresc sa precizez ca prietenii sai sovietici nu erau numai rusi ci si lituanieni, estoni, tatari (din Crimea si Tatarstan), kazahi, ceceni, turkmeni, uzbeci, tadjici, ucrainieni, moldoveni, belorusi, armeni, gruzini, azeri, evrei, bashkiri, ciuvashi etc. Acesta de mic copil a fost un AMBASADOR al Romaniei in Uniunea Sovietica si Rusia.

Datorita acestei corespondente/ comunicari vaste a ajuns sa cunoasca si sa inteleaga foarte bine psihologia oamenilor in procesul de comunicare, a devenit un bun specialist in tot ceea ce inseamna Rusia, respectiv URSS, unde detine un portofoliu larg de relatii si un capital enorm de simpatie pe care il cultiva in interesul economic si national al Romaniei.

Prin prezentul document, confirm faptul că organizaţia pe care o reprezint are onoarea să îl recomande, cu toată căldura, pe domnul Gabriel Antoniu Lavrincic, iar colaborarea extrem de fructuoasă cu care ne-a onorat, rezultatele înalt calitative ale muncii domniei-sale ne determină să afirmăm că se naşte extrem de rar un astfel de intelectual de factură enciclopedică, un poliglot polivalent, care îmbină cunoaşterea înaltă şi profundă cu vizionarismul şi priceperea subtilă a realităţilor imediate din multe domenii ale existenţei şi ale spiritualităţii.

Dl. Gabriel Antoniu Lavrincic este o personalitate cu recunoaştere naţională şi internaţională, care a adus si aduce contribuţii la dezvoltarea si promovarea pozitivă pe plan internaţional a imaginii României.

In prezent, dl. Gabriel Antoniu Lavrincic, este director comercial la fabricile: SIMEX, MICRO, CASA MOBILA SIMEX din Şimleul Silvaniei, UNICONF din Zalău şi NORD SIMEX din Satu Mare, reprezintă şi promovează industria românească de mobilă şi cea textilă în Europa, America, Asia, Rusia şi in toate republicile ex-sovietice. Participă regulat la delegaţii şi expoziţii internaţionale, unde reprezintă şi promovează interesul economic şi naţional al României.

Pe lângă calificările, cunoştinţele şi experienţa sa internaţională, dl. Gabriel Antoniu Lavrincic este simbolul prieteniei dintre popoare, promovează exporturile româneşti în lume prin diplomaţie şi cooperare economică, elaborează strategii de dezvoltare comercială pentru promovarea exporturilor care ajută la dezvoltarea producţiei interne, astfel contribuie la crearea de noi locuri de munca în România. Dl. Gabriel Lavrincic are un rol deosebit în promovarea intereselor comerciale ale României în relaţiile cu alte state şi cu organizaţiile economice la nivel mondial.

In anul 2014, dl. Gabriel Antoniu Lavrincic a fost laureat de către Ambasada Federaţiei Ruse în România, cu “Diploma de Onoare” pentru contribuţia la păstrarea vie a memoriei ostaşilor sovietici, dar şi pentru contribuţia la consolidarea relaţiilor româno-ruse.

Impreună cu Editura Minerva, dl. Gabriel Antoniu Lavrincic a publicat în două ediţii (2012, 2014) cel mai reuşit Ghid de Conversaţie/ Dicţionar Român-Rus, lucrare de specialitate fara analogie in România prin faptul că înglobează metode revoluţionare unice, cu efect maxim de învăţare a limbii ruse, descoperite, cunoscute si experimentate cu succes de către autor care a învăţat limba rusa singur prin corespndenta la numai 12 ani.

Va mai informez ca dl. Lavrincic Gabriel Antoniu este o persoana cu un statut moral ireprosabil, orice cautare pe internet dupa numele dansului va poate aduce spre cunoastere o buna parte din activitatea sa in sfera relatiilor intenationale care cuprinde realizarile sale profesionale cat si personale.

 Zalau, Romania                                                                                                                 

  Dr. Emanoil Pripon,

Presedintele ASOCIATIEI COLECTIONARILOR DIN JUDETUL SALAJ”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *