Ordinul de zi: 19.06.2017

Georgiana Arsene

Cotidianul Adevărul reia ideea războiului informaţional, într-un articol elaborat de LARICS. Tema este reluată, tema războiului informaţional fiind una destul de „rostogolită”. Deci, nimic nou.

URSS se face vinovată de dispariţia „celui mai important serviciu de informaţii al României”. Aceasta este concluzia materialului apărut în cotidianul mai sus amintit, în articolul  „Istoria Intelligence-ului românesc: de la începuturi la SSI”.

Tot la URSS face trimitere şi Răzvan Voncu. Lipsă de imaginaţie, loc comun de aducere în derizoriu prin analogia cu instituţii din perioada comunistă. Nu merită prea multe comentarii acest articol.

Zapad 2017 dă insomnii jurnaliştilor români care anunţă, pe unde pot, iminenţa unui război. Din nou, nimic nou. Nici măcar puţină originalitate. De data asta, ştirea este dată de ştirile Pro Tv.

Cristoiu „se abate” de la linia evezistă de pupare în dos a Ucrainei. O iniţiativă bună, dar cu o floare nu se face primăvară.

Aducând în prim plan istorii de altădată, oameni şi locuri peste care uitarea nu s-a aşternut definitiv, Alex Ştefănescu aruncă o săgeată împotriva URSS via Ion Iliescu, prezentat ca produs al sovieticilor, care a distrus această lume idilică.

Zilnic, Evz se laudă că Rusia lui Putin îşi tot ia palme. Nici alte titluri din cotidian nu sunt mai blânde cu Federaţia Rusă, vrând să arate o încordare penibilă a muşchilor de copac de care dau dovadă cei care supervizează apariţia unor materiale de presă. Spre exemplu, articolul despre expoziţia lui Brâncuşi de la Moscova, intitulată, agresiv, „Ce caută Brâncuşi la Moscova?” Mai bine s-ar întreba ce mai caută Brâncuşi la Bucureşti, având în vedere istoria, dar e greu cu cititul şi, mai ales, dacă e ordin să bată la ruşi, cu plăcere…

Sabina Fati încearcă să atragă câţiva cititori spre România Liberă, abordând o temă mult vehiculată în spaţiul virtual, aceea a României privită ca şi colonie. Abordarea este, însă, părtinitoare şi stângace.

„Washingtonul cultivă intens Bucureştiul” sau „vrabia mălai visează”. O opinie a lui Mihu la Digi 24, care îl ridică în slavă pe preşedintele român, invitat iar în SUA. O pierdere de timp citirea materialului.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *