Un fost europarlamentar român jigneşte grav românii şi ruşii!

Georgiana Arsene

Sebastian Bodu, fost europarlamentar, cel care, în vara lui 2016 declara că intenţionează să dea în judecată postul SkyNews, afirmând că se consideră prejudiciat, în calitate de cetăţean român, de reportajul britanicilor despre traficanţii de arme din ţara noastră, a avut o ieşire relativ surprinzătoare pe pagina sa de Facebook. Spun „relativ surprinzătoare” deoarece Bodu nu este la prima exprimare publică anti Rusia.

Acesta a scris că „pe români, ca şi pe ruşi, îi recunoşti cel mai uşor într-un aeroport. Sunt cei mai ţărani”. 

Ca fapt divers, Bodu ar trebui să afle că numai anul trecut, turiştii ruşi au cheltuit în străinătate 25 de miliarde de dolari.

Eu înţeleg că, poate, Sebastian Bodu este un aristocrat, iar alăturarea sa de conaţionali îl face să resimtă disconfort. Nu acelaşi lucru se întâmpla în august 2016, când dorea să ceară postului SkyNews despăgubiri în valoare de 100.000 de lei.

Deci aristocraţia se cam termină la bani.

Eu cred că ar trebui să ceară scuze poporului român şi celui rus pentru afirmaţiile jignitoare. Şi gratuite. Sau nu?

Dar moda asta cu „hai să arătăm mârlănia românilor şi să mai dăm una şi în ruşi” este un tablou jalnic, care descalifică grav orice persoană care, negăsind altceva de spus, se complace în acest proces de profundă denigrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *