Protestul penibil al unui regizor care a ţinut autorităţile pe loc 7 ore.

Georgiana Arsene

Image result for patriarh chiril

Am văzut mulţi oamni trişti şi neîmpliniţi. Majoritatea femei, dar nici cu bărbaţii nu îmi e ruşine.

Unii aleg să îşi exprime frustrările dând vina pe ruşi, indiferent de motiv. Sau cred că un bun mod de a ieşi în evidenţă este să atace poporul, cultura rusă, preşedintele acestei ţări, de parcă apariţia în presa de la noi le-ar face cinste.

Ca o paranteză fie spus, ştirile de la ora cinci abundă de „vedete”.

La fel de jalnic mi se pare gestul regizorului Alexandru Solomon care a mers în Dealul Patriarhiei şi, lovit de sentimente de patriotism, cu unele accente manelistice-purta un ditai lanţul la gât-a început să arunce cu bani pe jos-că, altfel, nu se aduna, poate, nici dracu’ în jurul său, dar aşa, cu câţiva bănuţi, s-au găsit nişte hămesiţi-a scos o lamă şi s-a tăiat. El era nemulţumit, săracul, că Patrairhul Chiril al Rusiei vine la Bucureşti.

Evident că omul şi-a argumentat dramatic gestul şi a „ţesut” o poveste cu ruşi, KGB, ţărişoară, comunism, un „dar de sânge şi de bani”. Image result for gest regizor kiril

Dincolo de ofensa adusă întregului popor rus, Solomon a făcut şi deservicii majore patriei sale. Nu doar din punct de vedere diplomatic, ci şi pentru că a ţinut autorităţile pe loc timp de vreo 7 ore. Potrivit Stirile Pro Tv, care îl citează, acţiunea sa a durat un minut – rapid om! – dar treaba autorităţilor – poliţie, jandarmerie, psihiatrie – 7 ore.

Tot ce a primit la schimb pentru „vitejie” a fost un diagnostic de la Psihiatrie: „tulburări de adaptare”. Poate că nu ar fi fost o idee rea dacă ar fi avut răbdare să asculte ce are de spus înaltul oaspete rus, care nu ne face prea des cinstea de a veni la Bucureşti.

„Sfinții din Rusia si cei din România sunt sfinții noștri comuni. Valorile ortodoxiei sunt comune pentru Romania si Rusia. Relatiile bune intre oameni sunt atunci cand au valori comune si oricum ar decurge istoria, noi crestinii ortodocsi, care traim in tari diferite, trebuie sa tinem minte ca avem valori comune. Fie ca Dumnezeu sa pazeasca Romania”, a declarat Patriarhul Chiril, potrivit DCNews.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *