Realităţile alternative ale lui Oreste Teodorescu


Georgiana Arsene

Într-o perioadă în care accentul se pune din ce în ce mai mult pe războiul informaţional. în care ştirile false sunt la ordinea zilei, unii oameni din media demonstrează că preferă să fie portavocea unor mesaje de-a dreptul ridicole.

Scopul este unul singur, atacarea Federaţiei Ruse şi a preşedintelui acesteia, Vladimir Putin, pe orice cale şi prin orice mijloace. Reţeta este simplă: pornind de la un fapt concret, cum ar fi, spre exemplu, cazul secesionist al regiunii spaniole, coroborat cu vizita în zonă a unui demnitar din Osetia de Sud, se ajunge la ideea că ruşii încurajează asemenea mişcări.

Într-un articol de pe blogul său, intitulat, plin de emfază, „Cum operează mâna nevăzută a Moscovei în destrămarea unităţii Uniunii Europene prin scindarea Spaniei! Cine mai urmează?”, Oreste Teodorescu urmează exact reţeta prezentată anterior. 

De altfel, omul, care începe să fie chemat tot mai des pe la emisiuni, vede conspiraţii ruseşti peste tot.  El este adeptul informaţilor „rostogolite” şi al frânturilor de adevăr, în scopul realizării unui puzzle care să susţină teoriile rusofobe. Aşa este şi cazul unui material distribuit pe pagina sa, preluat de pe comisarul.ro, care înfăţişează o imagine din 2004, cu Iliescu, Putin şi Şerban Nicolae.

Este extrem de periculos nivelul la care a ajuns în România războiul informaţional contra ruşilor. Agravant este faptul că oameni precum Oreste, care declara, la un moment dat că este ceea ce i s-a îngăduit să devină, care s-a remarcat prin emisiuni de divertisment sau ezoterice, îşi dau cu părerea despre politica externă. Desigur, la un nivel foarte scăzut, de unde putem înţelege cărui public ţintă i se adresează…

Sau, cine ştie, mai bine ar face cât mai multe plimbări prin Herăstrău… 

Vladimir Putin

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

1 comentariu Lasă un comentariu

  1. Era de asteptat. In urma cu doua decenii, UE a lansat conceptul de Europa Regiunilor, iar proiectul de regionalizare a Romaniei este propus de UE nu de Moscova, Beijing, Istambul, etc…
    Este clar faptul ca politica regiunilor/regionalizarea vine in conflict cu existenta statului suveran, unitar.
    Spania a fost prima care a fost zguduita de aceste viziuni europene.

    https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/european-committee-regions_ro

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: