Lucian Mîndruţă incită iar la ură contra Rusiei.

Georgiana Arsene

Întâlnirea de la Moscova a Patriarului Daniel cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, i-a dat fiori reci pe şira spinării blogărului Lucian Mîndruţă. Nu este prima dată când Mîndruţă se cutremură la ideea că ruşii ne vor răul şi nu este prima dată când incită la urmă împotriva acestora.

În toamna lui 2016, potrivit declaraţiilor unui alt „patriot”, ziarist, pe numele său Tiberiu Lovin, Mîndruţă ar fi venit cu ideea de a returna Excelenţei Sale, Ambasadorului Rusiei la Bucureşti, suma de 100 de euro. Despre ce şi cum, adică amănunte, găsiţi aici.

Acum, lovit iar de interes naţional şi necunoscând diplomaţia bisericească, Mîndruţă îşi pune poalele în cap şi se face de râs postând, pe Facebook, un mesaj în care îşi exprimă speranţa că Preafericitul Daniel este „în misiune” la Moscova. 

Desigur, să elaborezi teorii ale conspiraţiei poate fi fascinant, însă cred că, uneori, în spaţiul public ar trebui să apară informaţii relevante. Mîndruţă îşi exprimă speranţa într-o „misiune” a Patriarhului Daniel – care ar avea ca obiectiv ce anume? Nu se ştie, dar o leagă de „răul” pe care susţine că Vladimir Putin l-a făcut şi îl face în continuare României.

Dacă este să dau crezare unei declaraţii făcute de Mîndruţă revistei Viva, lui i s-a dat întrebarea şi i s-a luat somnul, vorba lui Cioran. Omul spune că, de când a realizat că viaţa lui merge spre final, nu prea mai doarme. Să fie, oare, asta, cauza spaimelor sale neîntemeiate?

Trec peste analiza comportamentului lui Mîndruţă, mai ales că nu este singurul care, fără pic de decenţă, caută prilej de scandal.

fericirile

cruce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *