Eforturile Rusiei, ignorate în România. Despre pasivitatea ţării mele.

Georgiana Arsene

România, un stat slab

În lumea modernă, cei care sunt slabi primesc sfaturi lipsite de ambiguitate de la vizitatorii străini în ce direcţie să meargă şi ce politică să urmeze”. Vladimir Putin

Citatul lui Vladimir Putin ilustrează perfect situaţia în care se află România astăzi. Este binecunoscută „îngrijorarea” SUA în ceea ce priveşte legile justiţiei şi sfaturile ambasadorului.

Recent, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Anteprenoriat, Ilan Laufer, lua atitudine faţă de o altă „îngrijorare” externă şi îl punea la punct, cu fermitate, pe ambasadorul Canadei, acuzându-l de implicare în politica internă a României.

„Sunt, şi eu , la rândul meu, „îngrijorat” de modul şi felul îin care vă depăşiţi atribuţiile pentru care aţi fost acreditat să reprezentaţi ţara dumneavoastră, Canada, pe teritoriul României.

Prin declaraţia şi comportamentul dumneavoastră, vă implicaţi în politica internă a României, ceea ce vă este strict interzis prin Convenţia de la Viena, Constituţia României şi legea 269/2003 Art 50 litera f) care le interzice membrilor corpului diplomatic şi consular al României, şi mă gândesc că este reciproc valabilă: „f) să declare sau să participe la greve, precum și la mitinguri, demonstrații, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic”, ceea ce este, evident, în afara statutului dumneavoastră de diplomat.

Nu doar că vă puneţi într-o lumină prostă, dar şi dezinformaţi. Prin urmare instigaţi la o ruptură în societatea românească.”

Rusia vs SUA

Moartea Regelui Mihai I a evidenţiat, în spaţiul public, atitudinea elegantă şi plină de respect de care Ambasada Rusiei de la Bucureşti a dat dovadă. Mesajul de condoleanţe al Ambasadei a conturat imaginea unei adevărate personalităţi. 

Dr Bogdan Ducă, politolog, teolog şi consilier politic a publicat, în cursul zilei de astăzi, pe pagina sa, un comentariu ce nu necesită alte comentarii. Şi aceasta pentru că, în cele câteva rânduri, Bogdan Ducă transpune chintesenţa relaţiilor româno-ruse şi româno-americane: „Doar Ambasada Rusiei a coborât drapelul în bernă? Ambasada SUA ar avea o dilemă de protocol: nu poţi coborî în bernă steagul homosexualilor”. 

bogdan duca

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *