Theodor Paleologu: „Vă anunţ că voi informa SRI-ul!”

„Nu e lovitura de stat unica soluţie!”

Georgiana Arsene

Profesorul, eseistul, omul politic şi diplomatul Theodor Paleologu a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care avertizează, dur, românii. El se arată îngrijorat de numărul tot mai crescut de persoane interesate de cursul organizat de Casa Paleologu „Lovitura de stat: Instrucţiuni de utilizare”

Conceptul de „lovitură de stat” este folosit frecvent în sfera publică, iar unii – nu puțini – dintre actualii șefi de stat sau de guvern sunt la putere datorită unor lovituri de stat. Care este însă înțelesul veritabil al acestui concept? De ce loviturile de stat se întâmplă mai ales în anumite regimuri? Care este secvența de acțiuni care duce la succesul unei lovituri de stat?” Sursa: Casa Paleologu.

„Sînt îngrijorat: avem neașteptat de multe înscrieri la cursul lui Avramescu „Lovitura de stat: instrucțiuni de utilizare” (https://paleologu.com/ro/curs/lovitura-stat-instructiuni). Înțeleg, lumea e nemulțumită, furioasă, exasperată, dar mă tem de acțiuni hazardate. Dacă se depășește o anumită limită, țin să vă anunț că voi informa SRI-ul.” a scris Theodor Paleologu pe reţeaua de socializare.paleologu

Acesta susţine că lovitura de stat nu reprezintă soluţia ieşirii din zona de criză şi recomandă alte cursuri organizate de Casa Paleologu, care i-ar familiarita pe participanţi cu „alte mirosuri decât duhorile corupţiei”: „Vă recomand și alte cursuri, nu e lovitura de stat unica soluție. De pildă, „Estetica mirosului” cu Răzvan Ioan (https://paleologu.com/ro/curs/estetica-mirosului) vă poate familiariza cu alte mirosuri decît duhorile corupției. Iar „Catacombele Romei” cu Bogdan Tătaru-Cazaban (https://paleologu.com/ro/curs/catacombele-romei) vă va arăta ce s-ar putea să ne pască în curînd…” a adăugat acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *