„#Rezistenţii” vor pensii speciale pentru că… au stat în frig!


„Cea mai obişnuită minciună este aceea pe care ne-o spunem nouă înşine”. Nietzsche

O protestatară din Iaşi dă dovadă, pe pagina sa de socializare, de aroganţă maximă. Aceasta propune, nici mai mult, nici mai puţin, ca ei, cei de la #rezist, să primească pensii speciale la bătrâneţe. Argumentele sunt de-a dreptul hilare, dar, având în vedere că în România nu ar mai trebui să ne mai mire ceva, nu putem decât să sperăm că această propunere nu va avea viitor.

„Abia noi, cei de la #Rezist am merita pensii speciale la bătrâneţe. Asta numai pentru cât ne-a tremurat carnea pe noi de frig, pentru stresul şi eforturile făcute să apărăm democraţia sau ce-a mai rămas din ea. Atât cât am putut şi noi…”.

Acest mesaj sfidează nu doar pensionarii care, după o viaţă de muncă, au pensii de mizerie, ci şi pe toţi cei care, pentru a-şi asigura veniturile necesare, sunt nevoiţi să aibă câte două sau chiar trei joburi. Este definitorie pentru gândirea celor de la #Rezist o atitudine de superioritate faţă de cei care nu le împărtăşesc viziunea.

Mă întreb, însă, cum a apărat democraţia? Şi faţă de cine? Pentru că, dacă respectiva ar fi trăit într-o dictatură, nu mai avea dreptul să iasă la protest ca pe bulevard, la promenadă şi nici nu ar fi mai visat la pensii speciale numai pentru că… a stat în frig.

Despre nimic. Despre viaţă.

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: