CNN: „Putin rămâne extrem de popular”

Ce alţi lideri vor creşte şi cine va ocupa vitrina politică în 2018

 Georgiana Arsene

Vladimir Putin rămâne extrem de popular şi în continuare. Este concluzia unei analize realizată de postul american de televiziune CNN.  Analiza jurnaliştilor a vizat punctele care au marcat – şi vor continua să o facă – activitatea liderilor politici ai lumii pe plan intern şi extern, precum şi modul în care deciziile adoptate de aceştia le-au influenţat popularitatea. 

Popularitatea liderului rus se va răsfânge asupra rezultatului alegerilor din 2018. Potrivit jurnaliştilor CNN, Rusia „se confruntă cu o economie în stagnare”, dar şi cu interdicţia sportivilor de a participa la Olimpiadă, ca urmare a „dopajului controlat de stat”.

Cu toate acestea, analiza arată că Rusia, condusă de Vladimir Putin, s-a bucurat de relaţii bune cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Aceasta s-a întâmplat în ciuda acuzaţiilor de manipulare a alegerilor americane şi a sancţiunilor intensificate contra Rusiei.

Victoriile internaţionale majore i-au venit din Orientul Mijlociu, scriu cei de la CNN, prin sprijinul acordat preşedintelui Siriei, Bashar al Assad, „întărind prezenţa militară şi devenind un adevărat broker de putere”.

Potrivit sursei citate, de popularitate se mai bucură liderii: Franţei, Coreei de Nord, Siriei, Turciei, Chinei, Iranului, prinţul Arabiei Saudite, primul ministru japonez, în timp ce la polul opus se află cancelarul Germaniei, primul ministru al Marii Britanii sau primul ministru al Spaniei, precum şi preşedintele Kenyei sau al Africii de Sud.

Sursa foto: Saudi Gazette.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *