Mesaj terifiant al lui Kim Jong Un: „Butonul nuclear este pe biroul meu!”

 

Ameninţările cu atacul nuclear, reluate în 2018.

Georgiana Arsene.

Mesaj alarmant al liderului Coreei de Nord în noaptea dintre ani. Acesta a făcut un anunţ care pune pe jar întreaga lume, chiar din primele clipe ale noului an. Se anunţă un an încărcat pe plan extern.

Kim Jong Un continuă seria declaraţiilor belicoase, accentuând tensiunile dintre Coreea de Nord şi Statele Unite ale Americii. Mesajul său va scandaliza, cu siguranţă, opinia publică internaţională. Kim Jong Un a afirmat că tot teritoriul Statelor Unite ale Americii se află acum sub raza de acţiune a armelor nucleare nord coreene. Kim Jong Un a continuat într-o notă cel puţin alarmantă: „Butonul nuclear se află în permanenţă pe biroul meu. Aceasta este realitatea, nu o ameninţare”. Declaraţia constituie o parte din discursul rostit de liderul de la Phenian cu ocazia trecerii în noul an, informează Mediafax, citând agenţii de presă internaţionale.

Amintim că starea de tensiune dintre Coreea de Nord şi SUA au escaladat după o serie de teste balistice nord coreene şi a efectuării de către SUA, Coreea de Sud şi Japonia a unor exerciţii militare. 

Liderii Coreei de Nord şi ai SUA s-au ameninţat reciproc cu distrugerea. În acest sens, preşedintele american a ameninţat că, dacă nord coreenii vor demara „misiunea sinucigaşă” de a ataca SUA, atunci Coreea de Nord va fi distrusă total.

Rămâne de văzut cum „îşi vor mai încorda muşchii” cele două puteri în 2018 şi dacă va escalada războiul declaraţiilor.

Sursa foto: Independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *