Vladimir Putin, omagiu pentru apărătorii oraşului Leningrad.

Georgiana Arsene

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a participat, astăzi, la evenimentele comemorative ce au marcat a 75-a aniversare a spargerii asediului nazist asupra oraşului Leningrad, informează site-ul KremlinuluiAt Piskaryovskoye Memorial Cemetery.

La Cimitirul Memorial Piskaryovskoye, preşedintele a omagiat memoria locuitorilor şi apărătorilor oraşului, depunând jerbe de flori la monumentul Patriei. După aceea, Vladimir Putin a vizitat complexul istorico-militar Nevsky Pyatachok şi monumentul de piatră al hotarelor Ţării.

Comemorările se ţin în mod tradiţional la Leningrad în data de 18 ianuarie în memoria străpungerii asediului german nazist.

Veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, organizaţii de tineret, locuitori şi oaspeţi au luat parte la eveniment. Asediul trupelor naziste asupra Leningradului a durat 878 de zile, din 8 septembrie 1941 până în 27 ianuarie 1944.

Cimitirul Memorial Piskaryovskoye este cel mai mare cimitir al victimelor celui de-al doilea război mondial.

În 186 de gropi comune au fost îngropaţi 420000 de locuitori morţi în urma foametei şi a bombardamentelor, precum şi 70000 de solaţi apărători ai oraşului.Vladimir Putin laid flowers at the Landmark Stone monument at the Nevsky Pyatachok military historical complex.

Obeliscul de piatră comemorează soldaţii care, de-a lungul asediului, au luptat la  Nevsky Pyatachok. Acesta desemnează convenţional capul de pod de pe malul stâng al râului Neva, apărat de soldaţii frontului Leningrad, scopul lor fiind spargerea asediului.

Operaţiunea ISKRA (Scânteia) de spargere a blocadei a avut loc la 12-18 ianuarie 1943, chiar la polul  Nevsky Pyatachok. Blocada a fost spartă complet un an mai târziu, la 27 ianuarie 1944.

Sursa foto: en.remlin.ru

 

2 thoughts on “Vladimir Putin, omagiu pentru apărătorii oraşului Leningrad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *