Profesorul Voicu pune degetul pe rană şi condamnă nedreptăţile din sistemul de educaţie

Claudiu Voicu este şi candidatul dreptei pentru funcţia de primar al oraşului Pătârlagele. Ce îl revoltă

Georgiana Arsene

Este cadrul didactic, tata, om politic şi luptă să devină primarul oraşului buzoian Pătârlagele. Aceasta ar fi, în linii mari, dar importante, o descriere a candidatului unui partid de dreapta, Claudiu Voicu.

Oamenii îl cunosc şi au încredere că Voicu va putea să lupte aşa cum trebuie pentru interesele lor. Deşi nu este încă primul gospodar al oraşului, Voicu este privit de mulţi cetăţeni ca şi cum ar fi. Şi aceasta deoarece oamenii îşi pun sufletul pe tavă în faţa sa.

Aşa cum spuneam, Claudiu Voicu este şi dascăl. Tânăr, cu poftă de muncă, apropiat de copii şi îndrăgostit de meseia pe care o practică. Un singur lucru lipseşte ca munca sa în învăţământ să nu fie umbrită nici măcar de un norişor: demnitate pentru cadrele didactice.

Deşi are o stimă deosebită pentru fiecare muncă, Voicu se declraă revoltat de salarizarea din învăţământ.

“Este revoltător, din punctul meu de vedere, ca un şofer de primărie sau bucătar, femeie de serviciu, dar şi mulţi alţii, cu studii medii (după cum se observă în documentele ataşate-nota Georgiana Arsene) au salarii aproape duble faţă de un profesor debutant sau mult mai mari decât un profesor cu vechime şi chiar decât medicii din zonă. Este o umilire crasă a celor care au făcut facultăţi”, a explicat Claudiu Voicu.

Acesta spune că este îngrijorat şi pentru că vor fi scăderi ale indemnizaţiilor mamelor aflate în concediu postnatal.

“Eu am doi copii, iar ca părinte ştiu ce înseamnă cheltuieli în ziua de astăzi pentru creşterea copiilor mici. Este de neconceput să reduce indemnizaţiile”, s-a revoltat Voicu.

Politicianul mai întreabă, retoric, parcă, dacă acele vouchere de vacanţă, promise cadrelor didactice se vor acorda… Oare guvernanţii noştri, prea ocupaţi cu vacanţele în locuri exotice, vor ţine cont şi de dorinţa dascălilor şi de promisiunile făcute acestei categorii bugetare?

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *