Incredibil! Fota „prevesteşte” viaţă grea diplomaţilor ruşi din Occident

Georgiana Arsene

Fostul consilier prezidenţial nu pierde nici o ocazie să prezinte Rusia în culori sumbre. Ce măsuri spune că se vor mai lua contra Federaţiei Ruse.

Iulian Fota, fostul consilier prezidenţial în timpul mandatului lui Traian Băsescu, cel care s-a făcut remarcat nu atât prin analizele sale pe probleme de securitate naţională, ci, mai ales, prin discursul ţinut în limba engleză, comentează situaţia expulzării diplomaţilor ruşi, în contextul cazului Skripal.Image result for iulian fota

Astfel, deşi nu există dovezi că Rusia l-ar fi otrăvit pe Serghei Skripal, Fota are certitudini şi spune că Rusia „a calculat prost şi a mers prea departe cu cazul Skripal”.

„Ce a obţinut?” se întreabă fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate, într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că Rusia nu a reuşit să obţină, printre altele, decât „solidaritate clară a UE cu Marea Britanie, în ciuda negocierilor grele din Brexit”.

Am o veste neplăcută pentru fostul consilier prezidenţial, care prezintă cu atâta optimism euroatlantist şi pro european situaţia. O serie de ţări din Uniunea Europeană nu au expulzat diplomaţi ruşi.

Lista statelor care nu au aderat la acest joc murdar poate fi citită aici.

Deci, iată că se poate. Dar nu despre asta este vorba, ci despre faptul că România a declarat persona non-grata un diplomat rus pe baza unor presupuneri, ceea ce arată clar eşecul diplomaţiei noastre! Iar acesta nu este şi nu are cum să fie un motiv de bucurie, indiferent cum este „împachetat”, inclusiv în poleiala solidarităţii cu Uniunea Europeană.

Gravă este, afirmaţia din finalul postării fostului consilier prezidenţial, care spune că vor mai urma şi alte măsuri – care, nu se ştie – şi acestea „vor face infinit mai grea viaţa diplomaţilor şi spionilor ruşi din Occident”.

O declaraţie extrem de păguboasă, care îl descalifică iremediabil pe Fota.

„Pe cât este de popular în Rusia preşedintele Putin, pe atât de izolat devine în Occident”, a încheiat Fota postarea.

Nu, preşedintele Putin nu este izolat în Occident. Declaraţia aceasta „prinde” la cei care nu ştiu că sunt ţări care nu au expulzat diplomaţi ruşi.

sursa foto: evz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *