„A cerut Procuratura informaţii de la Budapesta? În Franţa? În SUA?”

Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Ioan Talpeş, face lumină în cazul evenimentelor tulburi din decembrie 1989 şi spune că instituţiile statului trebuie să ceară date suplimentare în afara României.

Georgiana Arsene

Talpeş susţine că punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu în Dosarul Revoluţiei face parte dintr-un plan, menit să ofere pe tavă românilor ideea că Revoluţia a fost făcută de ei şi, prin urmare, doar ei trebuie pedepsiţi. Dar situaşia este cu totul alta, iar întrebările privind ce s-a întâmplat, de fapt, în zbuciumatul decembrie 1989, când sistemul nostru de radar era blocat.

Întrebările despre evenimentele de atunci au continuat să nu îi dea pace fostului şef al SIE, care relatează, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Sputnik, că atunci au fost momente aberante.

Talpeş spune că l-a întrebat pe reprezentantul Mossad-ului ce s-a întâmplat, de fapt, atunci.

Un interviu în care Ioan Talpeş spune mai multe amănunte ca de obicei, un interviu care aduce în faţa tuturor informaţii despre care nu vorbeşte nimeni, cum ar fi cele despre implicarea Ungariei-dar nu numai în declanşarea Revoluţiei din 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *