Palestinienii din România ies în stradă pentru Iohannis.

Anunţul potrivit căruia Ambasada României din Israel se va muta la Ierusalim încinge deja spiritele în România. Palestinienii ies în stradă şi cndamnă decizia „ilegală” a Guvernului României.

Georgiana Arsene

Mutarea Ambasadei Israelului de la Tel Aviv la Ierusalim stârneşte deja controverse nu doar în rândul politicienilor români sau al preşedinţiei, ci şi în rândul palestinienilor din România.

Aceştia au anunţat deja, pe Facebook, că organizează un miting de susţinere a preşedintelui Klaus Iohannis ce „consideră că iniţiativa Guvernului României poate reprezenta cel mult începutul unui proces de evaluare în materie, care poate fi finalizat doar în momentul încheierii negocierilor privind procesul de pace din Orientul Mijlociu, în cadrul căruia statutul Ierusalimului reprezintă o temă centrală”. Fotografia postată de Solidaritate România-Palestina.

Aşa că vineri, 27 aprilie, între 15.00-18.00, în faţa Palatului Cotroceni, Solidaritate România-Palestina va desfăşura acest miting, privind „decizia ilegală, unilateral luată de către Guvernul României, de a muta Ambasada din Israel la Ierusalim, oraş care nu aparţine Israelului, ci se află sub ocupaţie israeliană”.

Sursa foto: Solidaritate România-Palestina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *