Ce treabă are Sport.ro cu instigarea la ură contra Rusiei?

Un site care ar trebui să îşi vadă de meciurile de fotbal, de tenis sau de reacţiile apărute după recâştigarea unui mandat la şefia FRF de către Burleanu se preocupă să arate că în Rusia lui Putin jurnaliştii sunt omorâţi.

Georgiana Arsene

„Ce a păţit „din greşeală” jurnalistul care a scris că Rusia a trimis mercenari în războiul din Siria! Cum a fost găsit” este titlul unui articol publicat nu pe unul din site-urile de propagandă anti rusească din România, care se dau a fi „de ştiri”, ci pe un portal dedicat sportului. Că doar de-aia se numeşte Sport.ro.

Articolul nu este asumat de nimeni, nici măcar de redacţie. O fi apărut aşa, din neant… Aiurea!

Sport.ro spune povestea, pe scurt, a jurnalistului Maksim Borodin care a căzut de la balcon.

Ei bine, românaşii noştri ştiu că acesta a fost de fapt „sinucis”, pentru că prezentase informaţii clasificate despre moartea a sute de mercenari ruşi în Siria.

De unde şi până unde au scos ăştia de la sport că informaţiile erau clasificate, nu am de unde şti. Probabil aşa au tradus de pe vreun site vestic. Sau aşa li s-a cerut să scrie, ştiut fiind că în spaţiul media de la noi „bântuie” tot felul de analişti, experţi, ce să mai, oameni care  se pricep la politică internă, politică externă, intergalactică, justiţie, servicii secrete, fotbal şi poezie, dar şi la conspiraţii.

Nu are rost să plictisesc pe nimeni cu amănunte din articol. Cel care l-a scris a încercat să facă din Borodin un luptător anticorupţie, un jurnalist care şi-a riscat viaţa ca să publice informaţiile care i-au adus sfârşitul. 

Eu cred că omul făcea jocurile unui individ sau grup de interese. Lovise în Biserică, în stat şi în magnatul aluminiului, Oleg Deripaska. Oricine ar fi avut interes să lovească într-una din aceste elemente nu avea nevoie de martori. Iar Borodin era principalul martor şi cel care putea să trădeze. Aşa că a fost lichidat.

Încercarea jalnică a jurnaliştilor români de a arăta că moartea lui Borodin vine la scurt timp după scandalul internaţional generat de otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei acestuia în Marea Britanie este o bătaie de joc la adresa inteligenţei celor care mai citesc în ţara asta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *