„A ne imagina noi că nişte prăfuiţi de ISIS sunt vinovaţii total… Sunt şi ei instrumente”


Declaraţia îi aparţine unui om care, prin prisma funcţiei deţinute, a avut acces la informaţii de primă mână. Este vorba despre generalul Ioan Talpeş, fost şef al Serviciului de Informaţii Externe, care face o analiză a Siriei după atacul american din dimineaţa zilei de 14 aprilie 2018.

Georgiana Arsene

În interviul acordat pentru Sputnik şi care poate fi vizionat aici, Ioan Talpeş spune că ştie ce va urma, dar că lasă generaţiile de acum să afle şi că tot ce s-a întâmplat în Siria nu va face decât să reconfigureze harta lumii.

„Eşecul unei globalizări sub conducere unică americană este evident”, a explicat generalul. Nu este vorba de declin, ci de limitări, a continuat acesta. 

Generalul face o afirmaţie extrem de interesantă, referitoare la ISIS, despre care afirmă că nu sunt decât „nişte instrumente” şi în nici un caz vinovaţii total.

Din interviu puteţi afla şi cheia în care trebuie interpretată discuţia purtată de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, cu omologul său iranian, atrâgând atenţia că în Siria se joacă „la limita subtilului”.

 

Vladimir Putin

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: