Occidentul se declară înfrânt: „Ne e foarte greu să anticipăm următoarea mişcare a lui Putin”

Preşedintele CEPA, Peter Doran a manipulat în mod grotesc opinia publică din România, mai ales că postul de televiziune care l-a intervievat  -DIGI 24 –  l-a prezentat ca pe un „fin cunoscător al regimului Putin”. Agresivitatea mesajului occidental în presa din ţara noastră

Georgiana Arsene

Luna aprilie a fost cea în care reprezentanţi ai CEPA şi-au transmis, cu sprijinul instituţiilor media româneşti cu o orientare pro vestică şi o rusofobie crescută, mesajele prin care manipulau grosolan opinia publică. Este vorba despre mesaje alarmiste referitoare la intenţiile Rusiei în România, dar şi la războiul hibrid. Mai jos vă explic cheia în are ar trebui citite declaraţiile făcute în cadrul interviului. Fotografia postată de Vladimir Putin.

Un alt mod prin care opinia publică a fost manipulată l-a făcut postul tv Digi 24, care i-a luat interviu preşedintelui CEPA Peter Doran, prezentat drept „un fin cuoscător al regimului Putin. Deci, pornind de la această „garanţie”, pe care nu au explicat-o sau argumentat-o, românului i se inoculase deja ideea că tot ce spune Doran are greutate şi vorbeşte în cunoştinţă de cauză. De fapt, ce înseamnă fin cunoscător al regimului Putin, în condiţiile în care Doran afirmă că e foarte greu de anticipat următoarea mişcare a lui Putin, mai ales că acesta a scris, recent, un articol despre „strategia haosului a lui Vladimir Putin”.

„Una din problemele noastre în Vest e că pierdem prea mult timp uitându-ne la elemente punctuale ale strategiei lui Putin şi nu destul timp analizând strategia în anasamblul ei. Asta ne face prea reactivi, suntem mereu în defensivă şi ne e foarte greu să anticipăm următoarea mişcare a lui Putin. Cheia e să înţelegem mai bine ce vrea Putin, de fapt, să înţelegem strategia, pentru a ne putea apăra mai bine”, a declarat Doran la Digi 24.

De fapt, scopul acestei declaraţii este acela de a arăta că ţările membre NATO trebuie să crească costurile politice.

Mai mult, acesta transmite ideea că Rusia nu are nimic bun: pe de o parte, vede o Rusie militarizată, iar, pe de alta, o Rusie a celor care devalizează statul. Nu pot să nu îmi amintesc de o declaraţie a oficialilor chinezi de zilele trecute care le-au transmis americanilor să nu se mai implice atât de tare în problemele altor state şi să îşi rezolve chestiunile interne, în beneficiul propriilor cetăţeni.

Doran este incapabil să înţeleagă – sau nu doreşte să priceapă – că Vladimir Putin are un uriaş capital de imagine, atât pe plan intern, cât şi internaţional. Iar pe plan intern, acest gigantic capital de popularitate l-a ajutat să câştige alegerile, în ciuda Occidentului care şi-a încordat zadarnic muşchii încercând să creeze conflicte artificiale şi aruncându-l în arenă pe expiratul Navalnîi, care a demonstrat că este ineficient,, dar, în lipsă de altă marionetă, Occidentul continuă să „pompeze” în el capital. Iar asta nu a fost unica provocare aruncată de Vest şi căreia liderul incontestabil Vladimir Putin i-a făcut faţă cu mult succes şi abilitate, alături de o echipă de profesionişti de la Kremlin, oameni capabili şi bine pregătiţi, pentru care liderul lor şi ţara sunt foarte importante.

Un sondaj realizat înainte de alegerile prezidenţiale din Rusia de către Centrul Rus de Cercetare a opiniei publice arăta că aproape 74% dintre cetăţeni declaraseră că vor veni la vot, iar majoritatea şi-au exprimat sprijinul pentru Vladimir Putin, ceea ce s-a şi întâmplat.

Motivul pentru care ruşii şi l-au dorit tot pe Vladimir Putin la cârma ţării este acela că liderul luptă împotriva corupţiei şi a redat deminitatea ţării. Ruşii sunt un popor de patrioţi, pentru ei contând enorm patria şi istoria!

Nimic nou pe frontul de Vest

Într-un editorial publicat în Russia Insider, jurnalistul Paul Craig Roberts afirmase că „Washingtonul va utiliza ONG-urile înfiinţate în vest ca să prezinte măscăricii americani ca pe reale voci ruseşti„.

În opinia sa, Washingtonul are trei direcţii de luptă cu ruşii, iar acestea trebuie prezentate în contextul declaraţiilor făcute de Doran. Vorbim, în primul rând, de „scurtcircuitarea” diplomaţiei ruseşti prin prezentarea elitelor sale ca fiind bandiţi. Vedeţi mai sus, atunci când Doran a vorbit despre optica sa asupra Rusiei.

Un al doilea scop este acela de a prezenta Rusia drept o ameninţare militară prin declaraţii ridicole. Este şi cazul lui Peter Doran, care a vorbit despre „Rusia imperială şi eforturile sale de a se extinde şi de a redesena hărţi, cu ajutorul armelor”. Deocamdată, eu nu am văzut decât că SUA, alături de Franţa şi Marea Britanie, au atacat, într-o dimineaţă devreme, Siria, pe baza unor motive extrem de subţiri şi nedovedite.

Al treilea scop, susţine Roberts, este acela de a deturna atenţia americanulor şi europenilor de la distribuirea Raportului Comitetului de Intelligence al Camerei Reprezentanţilor care demonstrează că RUSIAGATE e o conspiraţie între FBI, Departamentul de Justiţie al Guvernului Obama şi Comitetul Naţional Democrat împotriva preşedintelui Donald Trump.

Aceasta este cheia în care trebuie citite declaraţiile lui Doran şi ale altor reprezentanţi CEPA. Pentru că da, e foarte simplu de găsit un ţap ispăşitor – adică Rusia. Vedem cum  Occidentul încearcă de ceva timp să îl demonizeze, în modul cel mai josnic, pe Vladimir Putin. Cazul Skripal a fost doar unul din exemple, în care Vestul şi-a arătat adevăratul caracter, iar unii dintre aliaţi, precum România, au dat examenul obedienţei lor.

Occidentul, însă, este prea orb să vadă lecţiile de diplomaţie pe care Vladimir Putin şi Rusia i le servesc.

Sursa foto: Facebook.

 

 

„”

 

One thought on “Occidentul se declară înfrânt: „Ne e foarte greu să anticipăm următoarea mişcare a lui Putin”

  1. Insusi faptul ca ne-ar ataca Rusia, este o propaganda mincinoasa prin care SUA si NATO si-au motivat, ocupatia militara a Romaniei mințând opinia publica ca ne va ataca Rusia si ca ei ne vor apara de ruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *