Claudiu Voicu, gest de curaj. Scrisoare deschisă către parlamentarii buzoieni.

Scrisoare deschisă pentru parlamentarii buzoieni a candidatului la Primăria Pătârlagele, Claudiu Voicu

STIMAȚI PARLAMENTARI,

Personal, cred că pe fiecare ne interesează prezentul și viitorul. Pentru omul politic care își asumă o funcție aleasă de cetățeni, cred că cel mai mult contează capacitatea de a face ceva pentru cei care îl aleg,  să primeze serozitatea, onestitatea și respectul.

Faptul că în multe localități din România găsim primari care ocupă funcția de aproape 30  de ani este îngrijorător și nu mai poate fi pus pe seama calităților acestora, ci, evident, pe lipsa exercițiului democratic și a exercitării unui drept fundamental: acela de a alege și de a fi ales. Întâlnim chiar situații în care pentru primarul în funcție nu se găsește măcar un contracandidat, expresia ”alegeri libere” rămânand fără sens! cv2

În calitate de cetățean, de alegător și de viitor candidat la o funcție publică aleasă, îmi exprim solicitarea către parlamentarii buzoieni (și nu numai) de a iniția un proiect de lege care să limiteze la două numărul de mandate consecutive pe care le poate deține un primar. Consider că menținerea în funcție pe o perioadă mai îndelungată viciază interesele alegătorilor, duce la plafonare, ca să nu mai vorbim de ”mafia” constituită la nivel local prin trafic de influență, controlul  total asupra comunităților, acordarea unor beneficii, cum este și acel ajutor social, de care beneficiază și multe persoane care nu îndeplinesc condițiile pentru acordare, furând practic din banii noștri, ai tuturor.

Limitarea numărului de mandate al primarilor la maximum două ar avea ca efect creșterea   interesului tinerilor pentru politică, dând șanse mult mai multor aspiranți la funcția de primar.

Sper ca această idee să devină un proiect de lege, care să se concretizeze în realitate.

Cu stimă,

Claudiu Voicu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *