Armata Sovietică, rol decisiv în salvarea Europei şi a lumii de nebunia nazismului

Imaginaţi-vă o lume în care nazismul nu ar fi avut nimic în cale. Puţini sunt cei care, astăzi, în România, îşi mai aduc aminte sau ştiu că numai datorită curajului şi sacrificiului ostaşilor sovietici noi trăim astăzi într-o Europă liberă. Reamintesc pentru cei care nu au deschis articolele anterioare de pe blog că redau integral comunicatul Ambasadei Rusiei la Bucureşti, aşa cum apare pe pagina de Facebook, împreună cu o fotografie având aceeaşi sursă.

„Despre ceremonia de depunere a coroanelor de flori la Monumentul ostașilor sovietici la Ploiești

Pe data de 7 mai 2018 la Ploiești, județul Prahova, a avut loc o ceremonie solemnă de depunere a coroanelor de flori la memorialul militar rus (sovietic) cu ocazia celei de a 73-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. La ceremonia au luat parte reprezentanți ai Primăriei municipiului Ploiești, Ministerului Apărării Naționale al României, companiei «Petrotel – Lukoil», organizațiilor veteranilor din România, compatrioții. Fotografia postată de Ambasada Rusiei în România - Посольство России в Румынии.
Ambasada Federației Ruse a fost prezentată de domnul Igor Iniushkin, Ministru-consilier, care a subliniat în discursul său necesitatea de a păstra cu grijă adevărul istoric despre evenimentele celui de al Doilea Război Mondial, despre rolul decisiv al Armatei Sovietice în salvarea Europei și a lumii de nebunia nazismului cu prețul jertfelor enorme, datorită vitejiei, eroismului și spiritului de sacrificiu ale soldaților sovietici.
La cimitirul memorial rus (sovietic) de la Ploiești sunt îngropați 149 de ostași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *