Colaborarea ruso-română în domeniul activităţilor comemorative are un caracter constructiv

În România, patriotismul s-a parcat într-un naţionalism prost înţeles.

Noi nu ştim să aducem tribut memoriei ostaşilor care şi-au dat viaţa în războaie-

„Despre ceremonia de depunere a coroanelor de flori la Monumentul ostașilor sovietici la Jilava

Pe data de 8 mai 2018 la comuna Jilava, județul Ilfov, a avut loc o ceremonie solemnă de depunere a coroanelor de flori la Complexul memorial al eroilor sovietici în ajunul Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. La ceremonia au luat parte domnul Elefterie-Ilie Petre, Primar al comunei Jilava, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale al României, elevii din școala locală și ceea de pe lângă Ambasada Federației Ruse la București. Fotografia postată de Ambasada Rusiei în România - Посольство России в Румынии.
Ambasada a fost prezentată de domnul Igor Iniushkin, Ministru-consilier, și domnul Konstantin Bocharnikov, Adjunctul Atașatalui militar. În discursul său domnul Ministru-consilier, aducând tributul memoriei ostașilor sovietici care și-au dat viețile în marea misiune de eliberare, a subliniat necesitatea de a ține minte de lecțiile celui mai sângeros război în istoria omenirii. S-a relevat caracterul constructiv al colaborării ruso-române în domeniul activităților comemorative.
La cimitirul memorial rus (sovietic) de la Jilava sunt îngropați 123 de ostași. Memoria celor 84 de ostași a fost perpetuată pe mormintele individuale. În anul 2018 vor fi stabilite plăcile suplimentare pentru a perpetua memoria celor de 39 de eroi
„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *