Newsweek minte, scoţând din listă ce nu îi este pe plac

Oameni de drept din cinci state, printre care şi reprezentanţi din Federaţia Rusă, au fost jigniți grosolan de un jurnalist român. Cum îi demontează internetul demersul părtinitor

Georgiana Arsene

Continuă scandalul generat de participarea preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, la Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Petersburg.

„Vizita în Rusia are loc la invitaţia Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înfiinţare şi a Forumului Juridic Internaţional de la Sankt Petersburg”, a precizat Dorneanu pentru Digi 24, preluat de Newsweek.

Şi, fiindcă articolul în care preşedintele CCR era înfierat cu mânie euroatlantistă, occidentală şi cu sentiment adecvat, că doar publicaţia venită în România are tot interesul să primească bani cât mai mult timp, autorul a decis să dea cu oiştea în gard.

Că doar ştie că propaganda anti rusească în România nu se poate face „pe bune”, ci numai minţind prin omisiune, iar cititorii lor nu sunt mai inteligenţi decât ai altora, aşa că s-a apucat că arunce pe piaţă o mizerie intitulată „Valer Dorneanu, în Rusia cu un român implicat în două dosare penale„. Autorul: Alexandru Pop, un no name.

Porcăria imensă începe din titlu, că doar peştele de la cap se strică. Rusia este prezentată ca un stat care adăposteşte persoane care au probleme cu legea. Ca fapt divers, chiar preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut treabă cu dosare penale. Şi, ce să vezi, Iohannis nu a mers în Rusia, ci în vestul Europei.

Pop, însă, dă dovadă de o vigilenţă ieşită din comun, de parcă jurnalistul ar fi primit informaţiile care urmau să fie transmise publicului larg. Dar poate e doar o părere, provocată de toate discuţiile de zilele astea legate de acoperiţii din presă şi de dezvăluirile făcute de jurnalistul Dan Andronic încă de dimineaţă pe pagina sa de Facebook cu privire la modul de „operare” al lui Sabin Orcan…

Revenind la vigilenţă: Pop observă că Dorneanu este trecut la categoria „judecători”. Mai mult, Pop jigneşte „la pachet” specialişti în drept din cinci ţări, printre care şi Federaţia Rusă!

Probabil că şi-a luat un bonus pe chestia asta, fiindcă nu a adus nici un argument care să îi arate că experţii în drept din Federaţia Rusă nu sunt persoane respectabile.

Jignirile lui Pop continuă, el făcând aceeaşi afirmaţie şi despre participanţii la Forum ai Tadjikistanului, Abhaziei, Mongoliei şi Sudanului. În viziunea sa – sau, mai bine ar fi… vizuina? – aceste state sunt „cu tradiţie democratică lungă”. Ghilimelele îi aparţin „jurnalistului”, care vrea să inducă ideea de corupţie, fără nici o jenă şi fără să îşi dea seama că, prin aceste rânduri scrise, face deservicii nu doar publicaţiei la care lucrează, descalificând-o din start şi aruncând-o în rândul fiţuicilor propagandistice şi părtinitoare, ci şi statului român.

Ce a scris Pop este o minciună. Pentru că la Forum au mai participat şi reprezentanţi ai altor state, cum ar fi, spre exemplu, ai Franţei, Croaţiei, Elveţiei, Braziliei sau Israelului. forum 1forum 2

Autorul articolului ar trebui să iasă public şi să ceară scuze tuturor statelor „înfierate”. Ar fi un gest de normalitate, care, paradoxal, ar da şi un iz de credibilitate revistei. Ar fi, de asemenea, un gest de maturitate şi raţiune.

Şi, totuşi, o întrebare rămâne: de ce atâtea minciuni, de ce?

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *