România va eşua pentru că nu are un lider ca preşedintele rus – iată cât de gravă era situația în Rusia înainte de V. Putin

Vă povesteam ieri despre cartea lui Angus Roxenburh, „Vladimir Putin. Un ţar în căutarea unui nou imperiu”, iar azi revin cu informaţii extrem de importante.

Georgiana Arsene

O să vă supun atenţiei situaţia prezentată de autor în cartea sa şi apoi trageţi singuri concluziile, dacă nu cumva ceea ce veţi citi vă va aduce în faţa ochilor imagini cunoscute, doar că nu din Rusia ci, paradoxal – sau poate că nu – din România.

Potrivit lui Roxburgh, Occidentul a tratat Rusia postsovietică cu destul de multă indiferenţă. În tot acest timp, însă, corporaţiile occidentale „salivau gândindu-se la perspectiva deschiderii unor imense pieţe noi, aşa că economiştii de la Harvard angajaţi de guvernul rus au insistat în favoarea implementării extrem de rapide a unui capitalism fără restricţii, neluând prea mult în seamă nevoile poporului rus şi efectele pe care această măsură urma să o aibă”. Op cit, pag. 23-24 Imagini pentru russian poverty yeltsin

Urmarea a fost dezastruoasă pentru ruşi, pentru că, în numai câţiva ani, milioane de oameni au ajuns la sapă de lemn, în timp ce „o mână de oameni întreprinzători s-a transformat în oligarhi miliardari, punând mâna pe rezervele ţării la un preţ insignifiant faţă de valoarea reală”.

„Oamenii disperaţi îşi îngropau economiile în scheme piramidale care se prăbuşeau invariabil, lăsându-i faliţi. (…) Industria s-a prăbuşit. Muncitorii nu erau plătiţi sau erau plătiţi după multe luni restante, adesea în bunuri de consum. Până şi întreprinderile făceau între ele schimb în natură. Astfel, un stat mândru cândva primea acum ajutoare alimentare – zahăr şi margarină din surplusul de la Uniunea Europeană sau din raţiile rămase armatei americane din Războiul din Golf. O superputere întindea acum mâna pentru a primi de pomană”. Idem, pag. 26-27.

Mâine voi publica partea a doua a acestui material, destul de amplu, după cum veţi vedea.

Foto

 

10 thoughts on “România va eşua pentru că nu are un lider ca preşedintele rus – iată cât de gravă era situația în Rusia înainte de V. Putin

  1. Un exemplu este Laurentiu Primo,dar e destul de atacat de catre media,dat fiind ca este anti (Dez)ordinea mondiala actuala.

   1. …este un hamesit, ca multi altii, pacat ca nu ai puterea de sinteza sa analizezi multe din prostiile spuse de el.

 1. Cand intalniti astfel de „patrioti”, cu care din pacate e plina colonia Romania, care cred ca Romania va putea fi vreodata o tara libera iar neamul romanesc va putea iesii din sclavie FARA prietenia si infratirea cu Rusia si rusii, fiti siguri ca acela habar nu are pe ce lume traieste.
  Cine crede ca Putin a venit, s-a mentinut la putere si a reusit sa faca ceea ce a facut cu Rusia asa de capul lui, fara sa aiba in spate o sustinere foarte mare, niste „forte oculte” foarte puternice, similare dar de sens opus „fortelor oculte” malefice care se afla in spatele stapanilor satanisti ai Occidentului, iarasi habar nu are pe ce lume traieste.
  Cine crede ca Romania si romanii vor putea vreodata sa fie liberi fara sa se alieze, sa se infrateasca, sa se uneasca, chiar sa se „supuna” acestei PUTERI „oculte” care la ora actuala isi face simtita prezenta si se manifesta in Rusia, puteti fi siguri ca e un „patriot” de tot rahatul.
  https://www.fort-russ.com/2018/08/putin-and-the-spiritual-fate-of-eurasia-part-i/

   1. Stiu ca pentru voi orice „forte” spirituale par „imaginatie” dar va sfatuiesc sa mai aprofundati viziunea asupra lumii si sa descoperiti aspecte dincolo de viziunea voastra materialista limitata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *