Circul politic ascunde lucruri grave – crima unui refugiat, şcoli închise, pacienţi cu afecţiuni psihice lăsaţi pe drumuri

Am vrut să scriu şi eu, ca tot românul, o părere despre ce se petrece în România. Mi-am dat seama că e grav. O să vă spun de ce.

Georgiana Arsene

Circul politic din România a scos la iveală un aspect ignorat de toată lumea: Dăncilă nu a mai făcut gafe. Ups! Se prea poate ca toate greşelile de expimare şi de protocol ale premierului să fi fost scenarii pentru proşti? Este posibil, pentru că, de când Firea se războieşte cu Dragnea şi ne inundă casele prin simpla prezenţă, mai ceva ca Mihaela Rădulescu în vremea ei de glorie sau ca Renata şi Leo de la Strehaia în plin scandal amoros, Dăncilă nu a mai emis nici o gogomănie. Stă în banca ei. Desigur, nici nu avea cum să fie altfel, neconflictuală cum e ea… Imagini pentru viorica dăncilă

Dar nu e numai asta. Nu… Un refugiat sirian a omorât o româncă, într-un cartier din Bucureşti. Ştie lumea de asta? Or fi ştiind cei care se mai uită prin presă şi la altceva, nu numai la senzaţional, scandalul momentului, secundei, anului bisect şi aşa mai departe.

Petrecerea continuă, vorba lui Toma. Cum, care Toma? Caragiu, frate, că doar nu Necredinciosul. La noi nu există aşa ceva, la noi toţi sunt ceduli sau cumpăraţi. Scriu unii cu atâta patos despre ce se petrece în plan politic, de zici că Dragnea sau Barna le-ar fi mamă.

M-am îndepăratat de subiect, recunosc. Cum spuneam, petrecerea   circul continuă. A început anul şcolar. Ei, şi despre ce credeţi că a vorbit numitul Valentin Popa, ministru al Şcoalelor, ăsta, al Educaţiei? Nu, nu despre programele încărcate, nici despre cazurile de profesori violatori, nici despre şcolile care au închis porţile, nici despre ghiozdanul prea greu al unui elev. Nu. A vorbit despre… wc-urile din fundul curţii unităţilor şcolare.

Interesează pe cineva problemele grave sau doar lătratul unora pro sau anti Dragnea cel frumos, deştept, forţos?

Cu riscul de a părea anormală, pe mine, manifestările astea isterce din politică mă lasă rece. Sloi. Nu am simpatii în politica românească, mi-am declarat public de nenumărate ori admiraţia pentru Vladimir Putin, preşedintele rus, am şi explicat de ce, aiciaiciaici şi în categoria Vladimir Putin. Nu mă plătesc politicienii români, nu mă interesează să intru pe sub pielea vreunuia, consider că libertatea de a scrie ce cred este lucrul cel mai de preţ.

Probleme sunt cu duiumul în ţara noastră. O să vă mai spun două şi închei, nu pentru că nu ar mai fi, ci pentru că la fiecare se mai adaugă altele, cum ar veni, variaţiuni pe aceeaşi temă.

Prima: în Iaşi, la Hârlău, peste 200 de pacienţi, cu vârste între 20 şi 80 de ani, cu afecţiuni psihice, sunt la mila lui Dumnezeu. Despre cum şi de ce, vedeţi aici.

A doua se referă la pesta porcină africană. Autorităţile omoară preventiv porcii ţăranilor. Îi lasă pe bieţi oameni acum, după un an de muncă, fără animalul pe care visau să îl sacrifice de Crăciun. Totul s-a petrecut la Galaţi

Şi, ca să închei într-o notă optimistă, eu vă doresc, precum cărprioara apă rece de izvor… mult suces în viitor!

Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *