Perfecţiunea are un nume: Bolshoi Theatre Ballet.

Miercuri, stelele baletului mondial au oferit românilor un spectacol magic pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.

Georgiana Arsene

Celebra Companie de Balet din Moscova a susţinut un „Spectacol de Gală” la Bucureşti. Despre program v-am povestit aici.

Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima desăvârşirea. Pentru că tot ce s-a petrecut pe scena Sălii Palatului nu poate fi descris fără teama că multe aspecte vor intra într-un colţ de umbră.

Şi totuşi… comuniunea ideală între muzică şi dans, sala care parcă şi-a oprit răsuflarea şi ropotele de aplauze care se auzeau după fiecare solo, pas de deux sau grand pas exprimă felul în care muzica, dansul şi cultura rusă sunt percepute în România. Cum spunea cineva, „domle, ruşii sunt buni. Ce-i al lor, e-al lor”, iar orgaizatorii români au ştiut exact asta. Fotografia postată de Georgiana Arsene.

Lev Tolstoi spunea că arta că nu este, aşa cum cred filosofii, o manifestare a ideii de frumuseţe sau divinitate, „nici expresia emoţiilor individuale sau producerea unor obiecte care să provoace plăcere, ci un mijloc de a-i uni pe oameni într-o comunitate a ideilor şi sentimentelor”.

Spectacolul de Gală tocmai asta a făcut: a reuşit unirea oamenilor într-o comunitate a ideilor şi sentimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *