Îngrijorător – tabără radical naţionalistă fondată în Ucraina – tinerii, antrenaţi să ucidă ruşi. Video

Copiii din campusuri îşi urmăresc cu grijă armele de asalt, iar instructorul îi învaţă să nu privească ţinta ca pe o fiinţă umană.

Georgiana Arsene.

Nu au copilărie şi sunt învăţaţi să ucidă. Nu este un scenariu de film, ci cruda realitate care s epetrece aproape de graniţele României, în Ucraina, acolo unde băieţi şi fete sunt învăţaţi să folosească armele pentru crime.

Cei mai mulţi dintre ei sunt la vârsta adolescenţei, dar se pare că pentru cei care organizează aceste lagăre ale criminalităţii vârsta nu este o condiţie esenţială.Şi aceasta fiindcă în aceste tabere se găsesc şi copii ce nu au nici măcar opt ani.

Ei se află într-o tabără de vară creată de unul dintre grupurile naţionaliste radicale ale Ucrainei, ascunse într-o pădure din vestul ţării, notează Associated Press, care a realizat un reportaj despre ce se petrece în tabără.

Scopul taberei este dublu. În primul rând, ei susţin că îşi apără ţara de ruşi şi de simpatizanţii lor iar, în al doilea rând, de a răspândi ideologia naţionalistă.

„Trebuie să tragem în ei”

Instructorul Yuri „Chornota” Cherkashin spune că scopul lor nu este să îndrepte armele către oameni. Totuşi, acesta face o afirmaţie extrem de îngrijorătoare, care ar trebui sancţionată şi ale cărei urmări ar trebui ţinute sub observaţie de către reprezentanţii serviciilor de informaţii nu doar din Ucraina, ci chiar din comunitatea internaţională.

„Dar noi nu numărăm separatiştii, omuleţii verzi, ocupanţi de la Moscova, ca oameni. Deci putem şi trebuie să tragem în ei”, a explicat instructorul.

La începutul anului 2018 Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat 4 milioane de grivne, echivalentul a 150.000 de dolari pentru a finanţa unele dintre taberele de tineret dintre zecile construite de naţionalişti.

Ministerul precizează că scopul este educaţia patriotică naţională.

Autorităţile din Ucraina par să nu fie deranjate de aceste mişcări extremiste care se desfăşoară pe teritoriul lor. Şi aceasta fiindcă purtătorul de cuvânt al Ministerului Tineretului şi Sportului a precizat că banii sunt distribuiţi de un grup ce caută „semne de xenofobie şi discriminare” şi care nu analizează activităţile grupurilor specifice.

Cu alte cuvinte, campania de exterminare a ruşilor nu reprezintă un motiv de îngrijorare, nici măcar de discriminare. De altfel, având în vedere că masacrul de la Odesa din 2 mai 2014 nu a fost sancţionat de nici un tribunal internaţional, nu poate nimeni să aibă aşteptări ca activitatea din aceste tabere să fie măcar trecută în afara legii…

Cherkashin spune că este important să implementeze tinerilor idei naţionalistepentru a putea lupta cu Rusia lui Vladimir Putin, dar şi cu provocările ce ar putea distruge complet „civilizaţia europeană”. Mai exact, omul se referă la drepturile LGBT, considerate un semn al decadenţei occidentale.

În mijlocul nopţii, locuitorii taberei au fost rreziţi de zgomotul produs de explozia unei grenade. Ieşind din corturi, ei trebuiau să ţină AK-47 care, în unele cazuri, erau la fel de mari ca şi ei. O fată chiar a început să plângă de epuizare.

Trebuie remarcat un lucru. Şi anume, Duma de Stat a Federaţiei Ruse a atras atenţia asupra escaladării situaţiei din Ucraina şi asupra acţiunilor Statelor Unite şi a altor ţări membre NATO care, furnizând armament Ucrainei şi încurajând politca sa antirusă, în „mod direct împind autorităţile Ucrainei spre acţiuni agresive împotriva propriului popor, la conflicte interetnice şi inter-religioase”. Amănunte găsiţi aici.

Trebuie menţionat un fapt extrem de important, prea puţin sau deloc înţeles de media occidentală. Şi anume, faptul că în Ucraina este război civil şi fratricid.

Ucraina şi Occidentul vorbesc constant despre războiul ruso-ucrainean, însă acest lucru nu are nici un strop de adevăr. Nici un soldat rus nu este implicat în acest conflict sângeros.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *