Rovana Plumb a închis ochii la apelul lui Huşanu din Parlametul European, dar „s-a activat” la reportajul suedezilor.

Taman în ultima ei zi ca ministru interimar la Educaţie, Rovana Plumb s-a gândit să ia taurul de coarne şi să facă investigaţii pe la postlicealele sanitare.

Georgiana Arsene

În urma informațiilor apărute în presă cu privire la presupusele nereguli sesizate la Școala Postliceală ‘Dimitrie Cantemir’ din Târgu Mureș, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Reacţia vine după ce televiziunea publică suedeză a făcut o investigaţie în ţara noastră şi a găsit nereguli. Mai exact, cică „fabrici de diplome” şi personal medical nepregătit.

Trec peste şocul avut de oficialii români care au auzit pentru prima dată acest lucru, pentru că, dacă ar asculta şi ce li se aduce la cunoştinţă din ţară nu ar mai fi nevoie să demareze anchete la reportajele suedeze. Imagini pentru rovana plumb

Sau, cine ştie, de teamă să nu se aleagă iar cu vreo „dulcegărie” suedeză, ministrul interimar al Educaţiei, social democrata Rovana Plumb a trimis Corpul de Control la Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş.

Repet, în ultima zi ca ministru interimar. Că e ceva putred în Danemarca, e o altă poveste…

Problemele cu instituţiile şcolare private, deja semnalate

Viorel Huşanu, liderul SANITAS Bucureşti, a atras atenţia că majoritatea instituţiilor de învăţământ private din România scot asistenţi medicali pe bandă rulantă fără să ţină cont de prezenţa la cursuri. Asta pentru că îi interesează doar taxele de şcolarizare.

Acesta a prezentat problema şi în Parlamentul European, o găsiţi explicată şi prezentată aici .

„Clasa politică din România doarme! Şi nu pentru că le-ar fi somn, ci pentru că nu vor să îi deranjeze pe „protejaţii” lor care au interese în această zonă. Am cerut o singură formă de învăţământ. Ştiţi ce înseamnă asta? Pierderi de milioane de euro din partea unor şcoli care scot acum asistenţi pe bandă rulantă. Cine deţine aceste şcoli? Ghici?. Dar eu voi continua. Dacă oamenii m-au ales să-i reprezint, nu mi-e frică, merg până la capăt!”, a declarat Huşanu, potrivit sursei citate.

Întrebarea care se pune acum este – ce s-a întâmplat de s-a mobilizat Plumb? Şcoala din Târgu Mureş este unica instituţie de învăţământ cu probleme? Se doreşte ascunderea altor situaţii mai grave?

Huşanu a  explicat, exclusiv pentru În prima linie , că peste 90% dintre asistenţi sunt profesionişti şi România ar trebui să se mândrească cu ei, „dar sunt şi cazuri, precum cel prezentat astăzi în presă şi asta se datorează, în mare măsură, racolării excesive a şcolilor private. Şi când spun racolare este chiar racolare”, a precizat acesta, adăugând că una e să te duci la şcoală cu ideea de a te face asistent medical, ca vocaţie, iar alta este să te duci la BAC, să-l pici, şi să te racoleze în curtea şcolii emisarii acestor şcoli private.
Din fericire, marea masă a asistenţilor medicali, a explicat liderul SANITAS, adică peste 90% din ei, sunt foarte bine pregătiţi şi îşi doresc în continuare completarea studiilor, adică mult ceruta echivalare, iar vina pentru cazurile prezentate în presă este a politicienilor care permit astfel de scăpări. Cei care deţin în prezent şcolile de asistenţi medicali sunt foşti politicieni sau rudele lor.

 

 

 

One thought on “Rovana Plumb a închis ochii la apelul lui Huşanu din Parlametul European, dar „s-a activat” la reportajul suedezilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *