„Maşa şi ursul” „dinamitează” Marea Britanie – Theresa May, în alertă.

Conexiunile realizate de britanici între determinarea fetiţei din celebrul desen animat şi preşedintele Vladimir Putin au dat fiori extrem de reci personalului cabinetului May.

Georgiana Arsene

Dacă miercuri premierul britanic Theresa May a avut nevoie doar de un pahar de whisky pentru a se relaxa, ei bine, după ce a fost informată cu pericolul care se află fix acolo unde nu se aştepta, în serialul de desene animate rusesc „Maşa şi ursul”, oficialul britanic a comandat două sticle de alcool.

Vigilenţii jurnalişti de la The Times au identificat propaganda Kremlinului în aventurile simpaticei fetiţei şi ale ursului.

Ziarul, în special, a citat opinia lui Anthony Glees, profesor la Universitatea Buckingham, care a subliniat perseverența și determinarea fetiței Mașa. Potrivit profesorului, „nu ar fi o exagerare să spunem că se comportă ca Putin” și „ia prea mult asupra ei”, precizează vest din Rusia. 

Desigur că Maşa este un important pion în războiul hibrid, iar acţiunile sale au efect destabilizator, mai ales că le inoculează fetiţelor ideea că pot fi independente şi pot să îşi asume mai multe acţiuni.

Această compilaţie de episoade ale celebrului serial arată în mod explicit felul în care Maşa, unealtă, desigur, a Kremlinului, ba chiar a lui Putin însuşi, pune umărul la desfăşurarea operaţiunii psihologice, parte a războiului informaţional, care are drept scop modificarea atitudinilor şi opţiunilor aliaţilor, neutrilor şi adversarilor.

Diplomaţii ruşi de la Londra nu au rămas pasivi, aceştia scriind un mesaj extrem de ironic despre această situaţie. De altfel întreaga poveste, care frizează nebunia, nu poate fi comentată decât în zeflemea…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *