Despre judecata cu dublă măsură a SNSPA sau cum tace toată lumea când e vorba de SUA

Două evenimente din spaţiul public, desfăşurate într-o singură zi, au arătat situaţia extrem de gravă în care ne aflăm şi, mai mult decât atât, cine conduce, de fapt, România.

Georgiana Arsene

Ieri, vă povesteam despre o acţiune a consulului politic al Ambasadei SUA la Bucureşti – deşi mai bine s-ar fi numit „ofiţer politic” desfăşurată cu două licee din Capitală. Detalii puteţi citi aici, nu e cazul să reiau povestea.

Potrivit chiar informaţiilor existente pe site-ul misiunii Secţiei politice a Ambasadei SUA în România, secţia politică analizează şi prezintă subiectele politice care afectează interesele SUA, comunică demnitarilor străini punctele de vedere ale guvernului american, negociază acorduri şi păstrează un contact strâns cu lideri politici şi sindicali, diplomaţi ai unor ţări terţe şi alţi actori relevanţi.

Deci nici pomeneală de propagandă anti Rusia în şcoli! Corpul diplomatic de la Bucureşti este stat în stat? Nu respectă legile României?

Întreb ca să mă aflu în treabă sau ca să umplu spaţiile albe… Evident că nu, doar a demonstrat-o.

Despre altceva imi propusesem să vă vorbesc astăzi. Ştiţi, desigur, reacţia lu Ilan Laufer de ieri cu antisemitismul, Iohannis, numire, respingere, reacţii etc, da? Buun.

„Constatăm cu dezamăgire că…”

Ei bine, astăzi, SNSPA iese pe pagina sa de Facebook cu o scurtă postare în care sancţionează gestul lui Laufer. Despre ce au făcut americanii ieri în liceele din Bucureşti, tăcere deplină.

„Constatăm cu dezamăgire că folosirea unui subiect atât de sensibil ca antisemitismul a devenit un clişeu în spaţiul public, fără o înţelegere corespunzătoare a dimensiunii istorice a acesteia. În calitate de Școală de guvernare, SNSPA face eforturi în consolidarea educaţiei tinerilor pentru a cunoaşte ororile trecutului şi pentru evitarea folosirii arbitrare a termenului de antisemitism în limbajul uzual”, au precizat cei de la SNSPA pe pagina lor de Facebook.

Despre diseminarea rusofobiei în liceele din Bucureşti, repet, nimic.

De altfel, nici nu ar fi avut cum să reacţioneze SNSPA, această unitate de elită a patriei, în condiţiile în care, la o simplă căutare pe Google a termenilor „SNSPA, Ambasada SUA la Bucureşti”, găsim nu mai puţin de 26.800 de rezultate!

Împreună au sărbătorit Ziua Pământului, au organizat un eveniment dedicat celui de-al 29-lea preşedinte al SUA, Woodrow Wilson, instituţia de învăţământ a luat parte la evenimentele organizate de Ambasada SUA la Bookfest din acest an etc etc.

SNSPA nu ar mai trebui să se refere la termeni sensibili numai privind lucrurile dintr-o singură perspectivă. Că le place sau nu, ceea ce a făcut ieri consilierul politic al Ambasadei SUA la Bucureşti reprezintă nu doar o depăşire a atribuţiilor sale, ci şi o jignire gravă adusă unui întreg popor. Fotografia postată de U.S. Embassy Bucharest.

Iar când aceste manifestări se fac cu girul instituţiilor româneşti, atunci un lucru ar trebui să devină clar pentru toată lumea. Şi anume, trăim într-un stat în care legile sunt făcute nu pentru a fi încălcate, ci pentru a fi deplin ignorate, un stat în care Ambasada SUA la Bucureşti îşi permite să manipuleze şi să lupte pentru a-şi câştiga adepţi ai doctrinei lor rusofobe!

Desigur, gestul de condamnare a antisemitismului este lăudabil, însă nu se poate spune acelaşi lucru despre felul în care SNSPA consideră că trebuie să dea măsura lucrurilor…

Sursa imaginii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *