De ce e nevoie ca Rareş Bogdan să devină o victimă?

Scandalul de la Realitatea Tv pare că nu se mai termină, apar dezvăluiri şi conspiraţii, acuze şi informaţii prea puţin cunoscute despre realizatorul – fostul realizator al emisiunii „Jocuri de putere”.

Georgiana Arsene

Vă amintiţi de ideea înfiinţării Partidului Realitatea? Vag, aşa-i? Sau deloc?

Ei bine, cine ar fi putut ieşi în faţă, cine ar fi putut câştiga voturi şi simpatie – sau invers? În nici un caz Hoandră, Guşă sau alţii. Sau Rareş Bogdan, pentru simplul fapt că nu aveau cu ce să atragă românii.

Numai discursul anti PSD din fiecare seară nu era suficient. Oameni de televiziune ajunşi prin Parlament am mai văzut, un exemplu în acest sens fiind chiar Teo Trandafir care s-a remarcat prin… nimic.

Ei bine, cei care au gândit noua construcţie politică ştiau că trebuie să vină cu ceva nou. Pe o structură veche, pe nişte temeri ale acestui popor, pe subiecte care „prind” la public.

Şi cum se putea ieşi cel mai uşor în faţă? Prin scandal. Deci, pasul unul – vizibilitatea s-a creat în momentul în care presa a răbufnit concomitent cu Oreste care nu a mai fost primit la emisiunea lui Rareş Bogdan.

Acum intră în scenă realizatorul „Jocuri de putere” care are un discurs emoţionant, nu îşi lasă prietenii, a luptat cu ei contra ciumei roşii, dacă nu mai apar ei pe post s-a dus pe apa sâmbetei adevărul din ţara asta fiindcă ziariştii curajoşi au dispărut şi nimeni nu are curaj să lupte cu social democraţii cocoţaţi în vârful puterii.

Ca să nu existe îndoieli, Cozmin Guşă dă declaraţii, spune că înlăturarea lui Oreste şi a Oanei Stănciulescu se justifică şi îl invită pe Rareş Bogdan să reflecteze şi să gândească matur.

Rareş Bogdan aruncă din nou declaraţii, e deja o victimă, oamenii pe reţelele de socializare îl încurajează. Adie vânt de jurnalist erou în lupta cu sistemul, cu Coldea, cu morile de vânt, cu oricine. Fotografia postată de Jocuri de putere cu Rares Bogdan.

Acum, Adevărul iese la rampă cu un articol despre parcursul profesional al lui Rareş Bogdan – pasul 3 – oamenii trebuie să cunoască amănunte din viaţa sa, omul a refuzat politica. Tehnica prin învăluire funcţionează, se induce ideea că el e jurnalist şi punctum.

La momentul de faţă, acceptarea ofertei unei televiziuni ar fi sinucidere curată – profesional şi imagologic vorbind. Dar felul în care a fost pornit totul pare a fi mult mai mult decât o simplă ciondăneală într-o redacţie.

Ce am expus mai sus este un scenariu, dar lucrurile, puse cap la cap, creionează imaginea unui potenţial lider politic. Atipic, ca şi cariera sa de până acum…

Sursa foto

One thought on “De ce e nevoie ca Rareş Bogdan să devină o victimă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *