Dovada că austriecii ne consideră, pe noi şi pe alţii, de mâna a doua

Toţi copiii nerezidenţi ai persoanelor care muncesc şi plătesc impozite în Austria sunt în situaţia de a avea alocaţiile reduse.

Georgiana Arsene

Munca românilor din Austria, dar şi a altor cetăţeni de acolo nu are prea mare însemnătate în rândul guvernului de la Viena, care a aprobat o lege extrem de controversată şi care, de la 1 ianuarie, a intrat în vigoare. Imagini pentru austria prim-ministru

Nu o să vă plictisesc cu detalii sau cu reacţia autorităţilor noastre. Pe acestea le puteţi citi aici.

Mă întreb, numai, dacă, nu cumva, toată clasa politică ce s-a perindat la putere din 90 încoace, nu a determinat, cumva, percepţia publică asupra românilor, plecaţi de acasă spre zări mai bune, unde să poată câştiga un ban în plus.

Şi, în loc ca acest subiect, al discriminării la care ne supune guvernul austriac chiar la început de an, să fie pe agenda tuturor – autorităţi, politicieni, opinia publică românească – noi ne ocupăm cu mari probleme cum ar fi, spre exemplu, dacă Lia Olguţa Vasilescu ar fi o opţiune bună pentr Cotroceni.

Copiii acestei ţări nu contează, văd. În definitiv, e ce ar conta, în condiţiile în care toată lumea se gândete că, în câţiva ani, pleacă în Austria, să muncească acolo? Noi rămânem cu scandalurile politice, care nu ne ajută cu nimic, pe care toţi le comentează în disperare şi pentru care unii analişti şi jurnalişti sunt plătiţi barosan.

Că doar lumea are nevoie să i se spună că Vasilescu sau Dăncilă sau Orban sau mai ştiu eu cine sunt buni politicieni, adevărate repere în viaţa asta. Că unii suntem mai greoi de cap şi nu înţelegen, e altă poveste. Şi problemă. A noastră.

Până atunci, să ne tot aşteptăm ca Occidentul să ne trateze ca pe nişte oameni de mâna a doua. Noi rumegăm ce ne dă televiziunea…

Sursa foto

3 thoughts on “Dovada că austriecii ne consideră, pe noi şi pe alţii, de mâna a doua

  1. De ce să aibă statul austriac obligativitatea de a plăti ceva unor oameni nerezidenți în țara lor? Nu puteți avea pretenții la alocații plătite de către statul austriac atâta timp cât copiii voștri nu sunt pe teritoriul Austriei. Să fiți mulțumiți că primiți de muncă, asigurare medicală și alte drepturi, în condițiile în care mulți nici măcar limba nu o știți după ani de locuit și muncit pe teritoriul Austriei.
    Dar hai să fim cârcotași și în Austria ca și în România. Nu vă place, întoarceți-vă în România. Acolo veți fi luați la mâna a 3 a. Dacă nu mai rău, sclavi moderni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *