Partidul naţionalist „al lui Dragomir”, alternativa aşteptată de români

Partidul Alinaţa Naţională a pornit bine, iar contextul politic din România îi este favorabil dezvoltării – cu condiţia esenţială de a nu abdica de la ce şi-au propus şi de la ideologie.

Georgiana Arsene

Un nou partid politic? În România? Nu avem destule, nu suntem sătui de circ politic, de realizări zero, de scandaluri zilnice, de aceiaşi oameni care se tot plimbă prin Parlament şi Guvern de zeci de ani?

Asta îşi spun mulţi români, dezgustaţi de circul şi mizeria politică în care se află România în 2019.

Ei bine, la capătul tunelului se iveşte o lumină. Nu ştim, deocamdată, cât de puternică va fi sau dacă alţii vor încerca să o stingă. Dar ea luceşte în întuneric.

Ca să le meargă bine sarmalele românilor şi „dujmanilor”, adică oponenţilor politic, Dragomir a scris ieri un scurt mesaj pe Facebook, în care anunţa înfiinţarea PAN.

„Anunț astăzi înființarea Partidului Alianța Națională, care îi are ca fondatori pe Dan Chitic, Aurelian Popa și Lucian Dumitrașcu”, a scris acesta.

Nu intru în detalii despre reacţiile din presă. Sunt aşa de repetitive şi, prin urmare, plictisitoare, încât n-are rost.

Mai bine vă dau declaraţia lui Daniel Dragomir despre felul în care se poziţionează PAN.

„Partidul, încă de la momentul când a existat prima decizie de înființare a acestuia, până să treacă perioada de rămânere în definitivat sau de contestație, a inițiat deja discuții cu Liga Nordului, a inițiat deja discuții cu alte partide europene care fac parte din aceeași grupare suveranistă – haideți să îi spunem clar gruparea suveranistă care vrea să arate o Europă în care fiecare națiune este respectată și nu vine un birocrat de la Bruxelles să ne dea ordin cât de înalt să avem gardul și ce culoare să aibă – și va continua și se va alătura acestei mișcări suveraniste care este exprimată astăzi în Europa de ideologul Steve Bannon, de Matteo Salvini, de Marine Le Pen și de alte partide și alți lideri din Europa. Și, în special, ceea ce vom face în primă instanță este o apropiere de celelalte partide din Grupul de la Vișegrad, care corespund ideilor naționaliste pe care le avem”, a explicat Dragomir într-o intervenţie telefonică la B1.

Spuneam mai sus că tot ce are de făcut noul partid este să nu abdice de la ideologie. Şi să nu aducă traseişti, oportunişti, oameni care, într-un fel sau altul, ar trage partidul în jos. Se adaugă la acest „cocktail” şi una, două, câteva bucăţi de analişti de ocazie, care trec repede din barca celor care scriu favorabil actualei guvernări în barca PAN.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *