Autodenunţ: discursul lui Tusk mi-a lăsat un gust amar…

În euforia de pe Facebook determinată de faptul că actualul preşedinte al Consiliului European a vorbit în româneşte, locul meu e pe nicăieri.

Georgiana Arsene

Am ascutat şi eu, ca mulţi români, de altfel, discursul lu Donald Tusk. Deşi bine gândit, cu trimiteri la teme sensibile pentru români, la simbolurile noastre, cum ar fi maşina Dacia sau compozitorul George Enescu, mie mi-a lăsat un gust amar.

Şi asta pentru că am avut senzaţia că omul – împreună cu cei care iau gândit discursul – ne consideră atât de ieftini şi uşor de manipulat… Intuiţia mea a funcţionat, pentru că, la scurt timp după ce a terminat de vorbit, online-ul s-a umplut de aprecieri la adresa sa, de articole care o jigneau pe Dăncilă şi îl scoteau în evidenţă pe polonezul Tusk care a vorbit fără să stâlcească vreun cuvânt.

Nu am fost şi nu sunt vreun fan al Vioricăi Dăncilă, dar nu pot remarca relele intenţii ale celor ce îşi spun formatori de opinie… Imagine similară

Tusk a spus, printre altele, că prima maşină a familiei sale a fost o Dacia 1300, deţinută chiar de socrul său. Posibil să fi fost aşa, pe vremea Daciei 1300 şi noi, şi polonezii, făceam parte din blocul comunist. Totuşi, aş vrea să văd şi eu o poză cu maina respectivă…

Oare dacă ar fi fost la Moscova, socrul său ar fi avut o Volga? Întreb de curiozitate…

”Fac apel la români să apere libertatea, integritatea, statul de drept şi Constituţia cu aceeaşi hotărâre cu care a apărat portarul Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri în finala Cupei Campionilor de la Sevilla. Atunci mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Și voi veţi reuşi! Vă asigur de tot sprijinul meu”, a spus Tusk.

Comparaţi ceea ce a spus Tusk cu ce spun băieţii de la BUG Mafia la 0:55.

 Ştiu, nu există termen de comparaţie, unde mi-a fost capul, nu văd că e o aiureală? Mai mult, am şi scris porcăria asta… Asta pentru cine nu are nici o părere, dar ţine să mă contrazică.
Probabil că sunt singura care nu a fost impresionată de discurs. Asta e…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *