Dezastru! Leul se prăbușește! Elveţienii de la Nestle lasă sute de români pe drumuri

Nestle va închide fabrica de la Timişoara până la sfârşitul lunii mai. În România, firma produce napolitanele Joe care sunt un brand românesc.

Georgiana Arsene

Din motive financiare şi de competitivitate, firma Nestle pleacă din România. Reprezentanţii ei discută acum cu sindicatele.

Vestea bună – dacă poate fi o veste bună în toată această poveste – este aceea că vom putea cumpăra şi mânca în continuare napolitane Joe. Care nu vor mai fi produse în România, ci… în Ungaria.

Fabrica de la Timişoara a fost cumpărată de Nestle în anul 2000, iar acolo lucrează 388 de angajaţi, iar alţi 30, la centrul de servicii financiare al companiei, dar ei nu vor fi afectaţi de această decizie. Este unica lor fabrică din România.

Imagini pentru nestle

„Grupul elveţian are în total în Romania circa 900 de salariaţi, din care circa 400 la fabrica din TImişoara. Portofoliul Nestlé Romania cuprinde cereale pentru micul dejun şi batoane de cereale, băuturi calde, divizia Nestlé Professional, dulciuri, îngheţată, produse culinare, produse pentru bebeluşi şi hrană pentru animale. Printre brandurile din portofoliul companiei se numără Joe, Nescafé, Maggi şi Purina”, scrie ZF.

Ce se va întâmpla cu sutele de români care rămân pe drumuri, încă nu se ştie.

Compania elveţiană renunţă la afacerile neperformante. Problema este alta. Şi anume- de ce nu a putut deveni performantă această afacere aici, evitându-se, astfel, închiderea fabricii?

Leul a atins azi un nou minim istoric la paritate cu euro. Vorbim despre 4,6782.

Veștile proaste din economie continuă să sosească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *