Claudiu Voicu, singura şansă a pătârlăgenilor de a avea o localitate cu valori şi principii liberale!

Georgiana Arsene

Claudiu Voicu este candidatul ALDE pentru fotoliul de primar al localităţii buzoiene Pătârlagele. Deşi tânăr, el reprezintă prototipul liderului puternic, care strică „regulile”, adică acele cutume ce fac ca administraţia locală să bată pasul pe loc. Este unul din puţinii oameni din ALDE care reprezintă, la momentul de faţă, cu adevărat o voce şi, mai ales, reuşeşte să reducă din deficitul de comunicare al acestui partid.

Cine este, însă, Claudiu Voicu, ce proiect de administrare are şi, mai ales, care îi este echipa veţi afla dintr-un interviu realist, sincer şi direct realizat pentru blogul În prima linie. 

Georgiana Arsene: Cine este candidatul Claudiu Voicu? Cu ce segment de comunitate se identifică?

Claudiu Voicu: Candidatul Claudiu Voicu este în primul rând omul locului, spre deosebire de alți candidați sau primari care au mai fost în funcție și nu au fost născuți crescuți în Pătârlagele așa cum este Claudiu Voicu. Sunt un bun familist, am 2 copii „frumoși și deștepți ” momentan lucrez ca profesor. … politică fac de aproximativ 11 ani , tocmai de aceea spun că am o experiență destul de bună la vârsta mea de 38 de ani . La momentul actual dețin funcția de președinte al organizației ALDE Pătârlagele și vicepreședinte al ALDE pe județul Buzău. … ma identific cu un segment de oameni din rândul intelectual dar apreciez toții oameni cinstiți și cu caracter, indiferent de studii. ..

Georgiana Arsene: Care este situaţia actuală în administraţia primăriei Pătârlagele?

Claudiu Voicu: În administrația primăriei Pătârlagele situația la momentul actual nu cred ca este una dintre cele mai bune , dar nici rea …. O problemă gravă din punctul meu de vedere este cea din consiliul local unde găsim în rândul puterii actuale câțiva consilieri pe care eu nu i-as lasa nici măcar sa facă temele cu băiețelul meu de clasa a doua. „Mediocri” cred ca e prea mult spus, în opinia mea sunt submediocri. Nu vreau să jignesc, de aceea nici nu am să dau nume, dar asta este realitatea tristă de la Pătârlagele. Și vă dați seama că acei oameni decid soarta comunității pentru că sunt majoritari.

Georgiana Arsene: Care vă este echipa? Sunteţi un candidat tânăr. Vă bucuraţi de sprijin popular?

Claudiu Voicu: Echipa mea va fi formată în mare parte din tineri dornici să se afirme, tineri cu o anumită greutate profesională, dar nu numai. Am în echipă directori de scoli, ingineri, însă și oameni simpli,dar care au măcar liceul şi care muncesc cinstit…. nu voi accepta niciodată oameni în echipa mea cu 8 clase și poate chiar mai puține așa cum se întâmplă acum în alte echipe.

Vis-a-vis de sprijinul popular, eu sunt foarte mulțumit. Acum câteva luni, în urma unui sondaj, am fost foarte impresionat să aflu că sunt pe drumul cel bun și foarte aproape de a realiza marea surpriză mult așteptată la Pătârlagele…. Dar mai am 1 an în care sper să conving-

Georgiana Arsene: Într-un reportaj din 2015 se afirmă că locuitorii din Pătârlagele „plătesc taxe de oraş, însă duc o viaţă ca la ţară”. http://www.ziaristionline.ro/2015/07/06/reportaj-patarlagele-un-sat-sub-acoperire-locuitorii-platesc-taxe-de-oras-insa-duc-o-viata-ca-la-tara/Cum comentaţi?

Claudiu Voicu: Despre reportajul din 2015 în care locuitorii spun că ,,plătesc taxe de oraș, însă duc viața ca la țară”, nu numai că nu pot să-i contrazic, ba chiar susțin cu tărie și eu cele spuse de dânșii.

Georgiana Arsene: Sunteţi cunoscut drept un om care luptă pentru un învăţământ de calitate, bine ancorat în nevoile societăţii secolului 21. Vorbiţi-ne despre starea învăţământului din Pătârlagele şi despre cum veţi contribui la modernizarea şcolii.

Claudiu Voicu: Așa cum ați observat și dumneavoastră, si așa este, am fost dintoteauna un om care a luptat contra abuzurilor din învățământ. Întotdeauna am susținut și voi susține calitatea și profesionalismul în învățământul buzoian și din orașul meu. La noi la Pătârlagele învățământul este în linii mari ok . Avem liceul Radu Vlădescu cu o adevărată greutate profesională și fără implicații politice (în afara faptului ca un consilier local PSD este director adjunct) dar aspectul ăsta cred ca este nesemnificativ atâta vreme cât cel plin este apolitic și cu caracter.

Georgiana Arsene: Care va fi prima măsură pe care o veţi lua în calitate de edil?

Claudiu Voicu: Prima măsură în calitate de primar va fi aceea de a redeschide spitalul din Pătârlagele. Încă de pe acum lucrez cu câțiva prieteni de partid la acest proiect care, cred eu, poate fi realizat atât pe fonduri guvernamentale cât și pe fonduri europene. Acum, locuitorii din zonă, dacă au noroc să reziste să ajungă, se tratează la Spitalul Judeţean Buzău. Au murit oameni cu zile tocmai din cauza acestui aspect destul de trist.

Secţiile vizate pentru început sunt:  Unitatea de primiri urgențe, 2 -o secție de pediatrie , și dacă vom putea cât mai multe. Dar acestea 2 sunt prioritățile mele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *