Ponta muşcă adânc şi cu poftă din PSD sau se regrupează „oamenii Securităţii”?

Încă un parlamentar al Partidului Social Democrat a anunţat că va demisiona din formaţiunea condusă de Liviu Dragnea pentru a pleca în barca lui Victor Ponta.

Georgiana Arsene

Deputatul de Timiş Adrian Pau a spus că partidul condus de Dragnea a luat-o pe un drum greşit încă din 2018 când „şi-a dat jos propiul Guvern”.

Politologul Gelu Vişan are o altă viziune asupra debarcării lui Grindeanu de la şefia Executivului.

Acesta precizează că nu înţelege ce anume l-a făcut pe Liviu Dragnea să se războiască cu Securitatea şi să nu mai accepte înţelegerile cu oamenii acesteia.

„Totul a început cu schimbarea lui Grindeanu, omul Securității, când Dragnea, sătul poate ca decizia politică să se ia la SRI, a hotărât să-l înlocuiască. Luați prin surprindere, Securiștii l-au trimis pe Ponta să se baricadeze cu Grindeanu în Palatul Victoria și au pierdut o jumătate de bătălie. A urmat un compromis, în care Dragnea le-a acceptat omul, pe Tudose, dar s-a dovedit că Dragnea nu avea de gând să se oprească și a mers mai departe și l-a eliminat și pe Tudose, omul Securității și a numit un PM care nu era controlat”, a declarat Vişan. 

Gelu Vişan a explicat că, rând pe rând, Dragnea a început să curețe PSD-ul de Securiști şi că mult timp Securitatea a crezut că va putea să-l oprească, schimbându-l din funcție, scoțând lumea în stradă, organizând încercarea de atentat și tentativa de lovitură de stat din 10 august. Imagini pentru victor ponta liviu dragnea

„Episodul Firea, despre care am avertizat cu două săptămâni înainte de a fi declanșat, a fost ultima bătălie majoră pierdutâ de Securitate în interiorul PSD. Neputând să încingă PSD din interior, au creat un alt partid, al lui Ponta, un partid prin excelență al SRI, pentru a-l ataca din exterior, acum regrupându-i pe toți securiștii în noul partid”, a notat Vişan.

Pornind de la dezvăluirile lui Vişan se pune, firesc, întrebarea dacă nu cumva oamenii Securităţii se regrupează şi continuă bătălia cu Liviu Dragnea la un alt nivel, mult mai mare decât  până acum? Şi dacă da, la ce să ne aşteptăm de acum înainte?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *