Fost inspector şcolar general, reacţie dură: „Chiar ne cred naivi, ca să nu spun proşti?”


Preşedintele Asociaţiei Române de Literaţie, Liliana Romaniuc, a reacţionat, după ce Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar a precizat că nu crede că se va achiziţiona vreun echipament în anul 2019.

Georgiana Arsene

Vor fi suficienţi bani pentru Educaţie în 2019? Iată principala întrebare pe care şi-o adresează experţii din domeniu, dar şi cadrele didactice.

Iulian Cristache, preşedintele FNAP – ÎP, a scris, în urmă cu câteva ore, pe pagina sa de Facebook, că vorbim de o creștere cu 47%, la educație, dar a atras atenţia asupra unui aspect important.

„Această creștere conţine 2 proiecte care nici măcar nu sunt inițiate sau bugetate(Nu avem încă banii alocați). Cel puțin unul, în valoare de 400 de milioane de euro, se va derula pe fonduri europene, deci… în nici un caz nu cred că se va achiziționa vreun echipament, în cursul anului 2019. Anul trecut au fost alocați 26 de miliarde de lei, cheltuindu-se, într-un final, doar 21 miliarde. Coroborat cu creșterea PIB-ului si necheltuirea bugetului alocat anului 2018, apare o creștere imensă de 47%”, a punctat Cristache.

Acesta ne îndeamnă să ne raportăm la PIB şi menţionează că, în 2018, s-au alocat 2.9%  și s-au cheltuit 2.4 procente. Anul acesta vom avea alocați 3%.Imagini pentru dancila  andronescu

„Între 3% și 2.4% există o diferență de cca. 20%. Fix cresterea salarială promisă cadrelor didactice. Mai vorbim de o creștere de 47%? Nu cred!”, a declarat sursa citată.
Preşedintele Asociaţiei Române de Literaţie, dascălul şi, totodată, fostul inspector şcolar general Liliana Romaniuc a reacţionat dur.

„Nu am văzut bugetul, dar ştiu că Dl Iulian Cristache nu se joacă cu informațiile. Ce scrie domnia sa îmi schimbă homeostaza, că tot am discutat despre asta azi… Chiar ne cred naivi, ca să nu spun proşti?”, a punctat Romaniuc.

De altfel, mulţi experţi educaţionali susţin că decidenţii ar trebui să se uite la lipsurile grave ale şcolilor şi să pornească de la rezolvarea problemelor de bază.

Menţionăm că premierul Viorica Dăncilă a anunţat că bugetul alocat Educaţiei este suficient pentru achiziţionarea de table inteligente.

Educaţie

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: