România, ironizată din nou de Ambasada Suediei la Bucureşti – până când?

Diplomaţii suedezi se iau de bugetul României.

Georgiana Arsene

În cursul anului trecut, presa din Suedia venea şi arăta că, în ţara noastră, sunt adevărate fabrici de diplome pentru asistenţii medicali.

Problema este, însă, alta. Şi anume, că semnale privind problemele generate de şcolile postliceale pentru asistenţi medicali erau trase demult în România, numai că autorităţile noastre au închis ochii şi şi-au astupat urechile.

De data asta, Ambasada Suediei continuă seria de ironii la adresa actualei puteri de la București, ținta fiind de această dată guvernul care a adoptat bugetul de stat pe anul în curs cu o întârziere de luni de zile, în condițiile în care nu are scuza unei majorități parlamentare extrem de fragile care să justifice o amânare, așa cum se întâmpla în alte cazuri, notează hotnews.ro.

În fapt, cu ce drept se amestecă diplomaţii suedezi – fie şi la modul voalat, în treburile interne ale României? De ce puterea de la Bucureşti nu reacţionează şi de ce trebuie să stăm, mereu, cu capul plecat în faţa altora, să fim bătaia lor de joc?

Problema bugetului României este strict una internă, iar Ambasada Suediei la Bucureşti nu are nici un drept să se amestece în chestiuni interne.Imagini pentru eugen teodorovici buget 2019

Şi ne mai mirăm că unii cu opt clase sunt lăsaţi să se joace de-a chirurgii plasticieni aici, în timp ce românii, care au învăţat şi au obţinut diplome stau la coadă, aşteptând să se întâmple o minune, să aibă şi ei dreptul să devină „cineva” într-o Românie acaparată de incompetenţi, amante, amanţi şi tot felul de personaje nefrecventabile?

sursa foto

2 thoughts on “România, ironizată din nou de Ambasada Suediei la Bucureşti – până când?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *