Acțiunile SUA în Venezuela aduc moartea

Imaginea mamei care își plimbă în brațe fata moartă sunt dovada vie că opozanții președintelui legitim Nicolas Maduro nu au nici un Dumnezeu.

Georgiana Arsene

În urmă cu câteva zile, privirea mi-a căzut pe un articol de presă care impresiona prin tragismul său. Dincolo de informația prezentată răzbătea mesajul cu puternic impact emoțional: o mamă își ducea, pe brațe, fata, slabă, malnutrită, moartă.

Pe chipul femeii, durerea și greutățile au lăsat urme adânci. Privirea este ștearsă, pierdută cine știe în ce moment, și pare că poartă, pe umerii săi, întreaga durere a omenirii. La scară mică, individuală, așa este. Durerea sa este mare.

Imaginea a făcut înconjurul lumii. Și mulți au văzut ce efecte are criza din Venezuela.

Dar, oare, câți s-au întrebat cui folosește promovarea acestei imagini? Femeii îndurerate, cu siguranță nu. Poate că nici nu știe că a devenit subiect de știre. Sau poate că nu îi mai pasă. Cei care astăzi fac rating și își duc mizerabila bătălie politică pe spatele său, pe durerea sa, nu au făcut nimic să o ajute, atunci când nu era totul pierdut.

Venezuela

Se face vinovat președintele Maduro de criza energetică din Venezuela? Cu siguranță că nu.

Procuratura generală din Venezulea investighează o posibilă complicitate a liderului Opoziției, Juan Guaido, la diversiunile în sistemul energetic al țării, informează Sputnik.

În data de 14 martie 2019, președintele Venezuelei, Nicolas Maduro a scris, pe Twitter, că ”lumea trebuie să știe întregul adevăr”.

”Am numit o Comisie Internațională cu sprijinul Chinei, Rusiei și ONU, să investigheze ce s-a întâmplat și să-și stabilească responsabilitățile. Lumea trebuie să știe întregul adevăr despre atacul de tehnologie înaltă, comis împotriva Sistemului nostru Electric Național”, a scris președintele Maduro. https://twitter.com/NicolasMaduro/status/1105646148092600320

În acest moment, Venezuela este supusă unui adevărat război neconvențional condus de Guvernul Statelor Unite ale Americii și care se desfășoară în spatele eșecului provocării din data de 23 februarie cu intenția de a introduce prin forță un așa-zis ajutor umanitar în Venezuela, sfidând autoritățile legitime ale țării.

Trebuie făcută precizarea că, încă de la începutul mandatului său, președintele Nicolas Maduro a lansat peste 300 de apeluri la dialog cu opoziția.

În urma auto-proclamării lui Juan Guaido ca președinte interimar al Venezuelei, chiar și când reprezenta o intenție de lovitură de stat, Nicolas Maduro a relansat apelul la un proces de dialog și negociere cu convingerea că divergențele, oricât de profunde ar fi, ar putea fi abordate și rezolvate între părțile interesate venezuelene sub o formă pașnică, pentru asta folosindu-se instrumentele politicii.

Aceasta este atitudinea unui om de stat care își iubește poporul.

Guvernul SUA nu își dorește o cale pașnică de rezolvare a conflictului.

Fotografia, obiect de propagandă?

De ce invoc acea fotografie? Pentru că acesta este modul americanilor și britanicllor de a demoniza un popor sau un lider. Să nu uităm cazul Litvinenko, care nu ar fi fost de interes dacă nu apărea în presă imaginea cu el livid pe un pat de spital. Opinia publică din lumea întreagă a fost cuprinsă de emoție și nimeni nu a mai fost interesat să afle adevăratul vinovat.
Cazul Skripal a pornit tot de la o imagine.
Acum, fotografia cu femeia îndurerată a făcut înconjurul lumii. Opoziția, susținută de Washington, folosește manipularea occidentală pentru a-și duce la capăt planurile sale josnice. De ce vrea opoziția, susținută de SUA, să preia puterea în Venezuela?
Simplu. Pentru că acea opoziție este doar o marionetă. Păpușarii se află la Washington. Iar motivele le puteți citi aici.

Propaganda imperialistă folosește emoția pentru a-și duce la capăt planurile sale de acaparare a resurselor unei țări sau de înlăturare de la putere a șefilor de stat care nu răspund oridinelor venite de la Washington. Numai că în Venezuela, ca și în alte state, au întâlnit președinți patrioți, oameni care nu cedează în fața presiunilor americane și care luptă pentru poporul și țara lor. Oricât de greu ar fi și oricât timp ar cere un asemenea demers…

Potrivit unor informații de ultim moment, în Venezuela, poliția caută de patru zile femeia din imagine și încă nu a fost găsită. O nouă mizerie a Opoziției?

Sursa foto

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *