”România, UE, Rusia – istorie, relațiile actuale și tendințe”

Demers extraordinar al Universității din Pitești care dă clasă SNSPA, organizând mâine, 19.03.2019, începând cu ora 11.00, în Sala de Festivități a Campusului Central, seminarul-dezbatere cu tema anunțată în titlul acestui articol.

Georgiana Arsene.

În timp ce SNSPA se preocupă să realizeze un demers artistic și să pună pe picioare o trupă de teatru, Universitatea din Pitești se ocupă cu treburi serioase. Iar ceea ce face ar trebui să constituie un exemplu pozitiv pentru restul instituțiilor academice din această țară.

Importanța demersului de mâine este cu atât mai mare cu cât România se află într-un grav impas informațional, determinat de propaganda tot mai intensă occidentală, în special americană, împotriva Rusiei. Calea găsită de comunicare a informațiilor, dar și deschiderea spre dialog arată dorința de pace și prietenie a Rusiei.

”Conferențiarul invitat să prezideze acest seminar nu este nimeni altul decât Excelența Sa, dl. Valery KUZMIN, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Federației Ruse în România. Vor participa membri ai corpului academic al UPIT (rectorul, prorectorii, decanii, prodecanii, directorii de departamente, președintele Senatului, membri ai Senatului) precum și studenții noștri, cei pentru care existăm ca universitate”, se arată în descrierea evenimentului . postată de rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan pe pagina sa de Facebook.

Pot participa toți cei care doresc să afle informații care să le deschidă și o altă perspectivă asupra relaționării noastre în raport cu poporul rus, o realitate, o vecinătate ce nu poate fi ignorată. Este posibil ca imaginea să conÅ£ină: 1 persoană, text

Potrivit conferențiarului universitar doctor inginer Dumitru Chirleșan, Excelența Sa s-a declarat ”gata pentru interpelări, discuții libere, întrebări dinspre auditoriu și dinspre presa argeșeană”.

Ar fi binevenită o deschidere similară și din partea altor universități, tocmai pentru că România are nevoie de un dialog cât mai constructiv cu Rusia. Și aceasta pentru a învinge prejudecățile generate, de multe ori, fie de necunoașterea istoriei, fie de propaganda agresivă americană care toarnă, zilnic, otravă în mintea și în sufletul românilor legat de așa-zisele ”acțiuni corozive ale Rusiei”…

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *